Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kalya Export over het Indiase tafeldruiven- en granaatappelseizoen

"Onze telers hebben gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit"

Het Indiase tafeldruivenseizoen begint over een paar weken, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Amit Kalya, directeur van de Indiase fruitexporteur Kalya Exports, vertelt dat het Indiase tafeldruivenseizoen helaas een week of twee is vertraagd. "De huidige situatie is zeer onzeker en onvoorspelbaar, maar we proberen ons beste oordeel te vellen. Het is echter nog een beetje te vroeg om de uitkomst van het druivenseizoen te voorspellen. Vanwege de onverwachte regenval en de verlate snoeiwerkzaamheden zullen we met een vertraging van een week of twee beginnen met onze zendingen van Indiase druiven naar de EU-markt en die van het Verenigd Koninkrijk. We praten nu met onze overzeese partners om de situatie van de coronapandemie te beoordelen en om na te gaan hoe de markt zal reageren op Indiase druiven wanneer deze in de schappen liggen."

"We verwachten dat de kwaliteit van de druiven zelf goed is. De druiventelers hebben gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit," zegt Kalya. "We zien dan ook uit naar een goede kwaliteit van de oogst in vergelijking met vorig jaar. Het snoeien is vertraagd door de seizoensgebonden regen, en dit zal de beschikbaarheid van het fruit voor ongeveer een week of twee beïnvloeden. De telers kiezen ook voor minder druiven per plant, wat dit jaar zou moeten resulteren in beter fruit met een goed suikergehalte, maar er zal natuurlijk minder opbrengst zijn. Dit jaar hebben we een bevredigende hoeveelheid regen gehad, afgezien van een aantal onverwachte buien in de wijnbouwgebieden. Deze buien zijn de reden voor de vertraging in het snoeien."

Voorzichtig te werk
Alle markten zijn onzeker aangezien de pandemie een bedreiging blijft vormen. Normaal gesproken zou Kalya Exports elk seizoen proberen nieuwe markten te bereiken, maar dit seizoen heeft het bedrijf ervoor gekozen om zeer voorzichtig te werk te gaan. "Onze belangrijkste markten zijn Europa, het Verenigd Koninkrijk en Rusland, maar we hebben ook goede volumes geleverd aan Canada, China en Zuidoost-Azië. We zijn dit jaar niet gericht op uitbreiding van de markt. Eventuele beperkingen met betrekking tot Covid-19 zullen rechtstreeks van invloed zijn op de leveringen en uiteindelijk op de verkoop dit jaar. Het is onvoorspelbaar en iedereen probeert onder de gegeven omstandigheden naar eer en geweten beslissingen te nemen."

"Het afgelopen seizoen was voor ons een catastrofaal seizoen, vanwege de Covid-19-pandemie. Dit jaar zijn we zeer voorzichtig wat betreft de orders, de hoeveelheid en de markten waarmee we zouden werken. Over het geheel genomen verwachten we geen grote toename van de productie of bestellingen. Er zijn verschillende factoren die dit jaar niet zo positief zijn. Maar we zullen ons best doen om het druivenseizoen zo 'normaal' mogelijk te laten verlopen," legt Kalya uit.

Granaatappelen
Kalya Exports bereidt zich ook voor op het volgende granaatappelseizoen. "Het seizoen voor granaatappelen is dit jaar niet zo goed geweest, vooral door de coronapandemie. Ook de kalibers voldeden niet aan de verwachtingen, wat de totale verkoop bemoeilijkte. De totale vraag daalde een beetje, omdat sommige leveringen aan de horeca werden stopgezet als gevolg van Covid-19. De vraag van de detailhandel was normaal, maar de totale vraag zal in de komende periode naar verwachting licht toenemen, omdat consumenten meer kiezen voor granaatappelen, citrus, zoete limes en dergelijke voedzame vruchten."

"De eerstvolgende zendingen worden naar verwachting volgende week verzonden. De prijzen zullen iets hoger zijn dan vorig jaar, maar als er grotere hoeveelheden beschikbaar komen, zou de prijs ook moeten dalen," zegt Kalya. "De teeltkosten van granaatappelen in India zijn hoger in vergelijking met andere landen. Verwacht wordt dat de toegenomen vraag en de stabiele opbrengsten de prijs zullen compenseren. De vroege prijs zal naar verwachting hoger zijn dan vorig jaar totdat er meer hoeveelheden beschikbaar zijn voor verzending. We zijn van plan om binnenkort te beginnen met leveringen aan Rusland en de Zuid-Aziatische markt, en aan Europa en het Verenigd Koninkrijk medio november. We verwachten dat het iets beter zal zijn dan het vorige seizoen," besluit Kalya.

Voor meer informatie:
Amit Kalya
Kalya Exports
+91 9890673321
[email protected]
www.kalyaexports.com

Publicatiedatum: