Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis Blankendaal, Frysk Witlof:

"Enorme vraag, beperkt aanbod en hoog prijsniveau witlof"

Tholen - Op de witlofmarkt wordt er momenteel niet veel geklaagd. "Het is knetterdruk. De supermarkten trekken ons helemaal leeg", vertelt Dennis Blankendaal van Frysk Witlof. Het bedrijf betreft jaarlijks tussen de 250 en 280 hectare witlof van wortels van Nederlandse en Belgische herkomst en is daarmee het grootste witlofbedrijf van Nederland.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, verwacht de teler dat de vraag redelijk zal standhouden. "De prijsvorming ligt nu op een hoog niveau rond de 1,60 euro per kilo. Zo extreem zal het niet blijven, maar ik verwacht richting Kerst dat de mensen pittig witlof in zullen blijven slaan. In zijn algemeenheid zien we dat witlof beter gewaardeerd wordt dan dit dit een aantal jaren geleden het geval was."

"Gelukkig ziet de teelt er goed uit. Er waren een hoop problemen in de pennenteelt, waardoor er een tekort aan pennen ontstond. Daarom kan het nog weleens een raar jaar worden. Wij hebben momenteel voornamelijk Belgische pennen staan en die staan er, behoudens een enkele mineervlieg, goed bij", vertelt de teler.

"Met de nieuwbouw van tien trekcellen in 2017 en elf trekcellen in 2019 maar ook de optimalisatie van de teelt, verwerkings- en verpakkingslijnen hebben we ook hele forse investeringen gedaan en daar profiteren we nu van. De pennen die je in cel zet zijn, zo kostbaar, die moet je onder de perfecte omstandigheden trekken. Daar doen we alles aan", besluit Dennis.

Voor meer informatie:
Dennis Blankendaal
Frysk-Witlof
Frjentsjerterdyk 12
8855 XC Sexbierum
T: (0517) 59 27 72
M: (06) 83 98 64 24
E: [email protected] 
www.frysk-witlof.nl