Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corne Roks, Fresh2You:

"Eigen teelt in Zuid-Marokko nu vol in productie"

Tholen - Het Marokkaanse seizoen is in week 41 van start gegaan bij Fresh2You. "Eind week 41 kregen we de eerste sperziebonen van onze eigen teelt uit Noord-Marokko binnen en week 42 zijn we gestart met de sperziebonen en snijbonen uit Zuid-Marokko. Over de kwaliteit uit Zuid-Marokko zijn we tot nu toe heel tevreden” vertelt Corne Roks van Fresh2You.

“Maar dat verrast me ook niet” zegt Corne, “Karel van Oers weet als geen ander hoe je de beste bonen teelt. Sinds 1975 teelt Karel van Oers al sperziebonen en sinds 2004 in Marokko. Omdat Karel zelf in Marokko woont, bezoekt hij zeer regelmatig de velden en het pakstation om persoonlijk de pluk en het verpakken aan te sturen. Karel heeft in Marokko een zeer ervaren team van teeltspecialisten om zich heen. Dat zie je ook gewoon terug in de goede kwaliteit die we nu binnen krijgen. De sperziebonen en snijbonen worden verpakt in het merk ‘Carlo’ – zo noemen onze Marokkaanse collega’s Karel in Marokko."

Door de eigen teeltlocaties in Noord- en Zuid-Marokko en in Senegal heeft Fresh2You de volledige keten in eigen beheer. "We volgen de seizoenen", vertelt Corne. “Na het Holland seizoen starten we in Noord-Marokko, één tot twee weken later in Zuid-Marokko en eind december schakelen we over naar Senegal. Eind april loopt Senegal ten einde en starten we weer op in Zuid- en vervolgens Noord-Marokko."

"Door onze samenwerking met X-Fresh kunnen klanten bij ons ook haricot verts, peulen en sugarsnaps bestellen. De peulen, sugarsnaps en haricot verts worden geleverd via de partners van X-Fresh uit onder andere Kenia en Guatemala. Zaterdag 7 november zijn de eerste bosuien uit Zuid Marokko binnen gekomen. Komende weken gaan we het verder opschalen nu het Duitse seizoen naar het einde loopt. We hebben zowel lange als korte bosuien in ons assortiment,” vertelt Corne.

“In Senegal hebben we afgelopen jaar een nieuw pakstation gebouwd en zijn de eerste sperziebonen inmiddels gezaaid. De eerste sperziebonen uit Senegal verwachten we rond week 51 in Nederland”


Nieuw pakstation in Senegal

Voor meer informatie:
Corne Roks
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV Barendrecht
T +31 (0)85 - 485 83 21
[email protected]
www.fresh2you.nl