Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage nachttemperaturen funest voor Italiaanse courgettes

“De prijzen van de courgettes waren de afgelopen dagen vrij hoog en dat heeft te maken met het plotselinge aanbodstekort. De nachttemperaturen daalden tot 7 à 8°C met als gevolg dat de courgettes niet meer groeiden”, zegt Roverto Bortolotti, verkoopmanager bij groothandelaar De Luca – Campitiello, gevestigd bij groothandelsmarkt Caab in Bologna.

Roberto Bortolotti

“Als de temperaturen in onze teeltgebieden in Emilia Romagna een aantal nachten laag zijn, dan stoppen de gewassen met groeien. Dit gebeurde in meer gebieden, waardoor er een tekort ontstond”, zegt Bortolotti.

De prijzen lagen rond de €3,00 en daalden na de tekorten tot €2,00 à € 2,50 per kilo. “Dat is nog steeds een vrij hoge prijs en dus een teken dat de vraag groter is dan het aanbod. In juli was het de omgekeerde situatie en werden de courgettes, bij wijze van spreken, bijna gratis weggegeven.”

Volgens Bortolotti is de markt de afgelopen dagen een beetje afgevlakt en zijn er minder transacties dan een paar weken geleden. “De horeca bestelt veel minder en misschien is de consument wat meer afwachtend, maar het is beduidend rustiger dan normaal. Andere gewassen die momenteel redelijke prijzen hebben zijn Gentilina sla, bloemkool en broccoli”, besluit Bortolotti.

Voor meer informatie:
Roberto Bortolotti
C/O De Luca e Campitiello
Via Paolo Canali, 1 - Italië
40127 Bologna
+39 051 2861261

Publicatiedatum: