Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IGD: 50-plussers geven mogelijkheden voor retailers

VK: SPAR-partner laat plannen voor buurtwinkelsegment zien
Tijdens de jaarlijkse SPAR Retail Show heeft de Britse franchisenemer Blakemore Trade Partners zijn mogelijkheden laten zien voor het Britse buurtwinkelsegment. Door veranderend consumentengedrag is de vraag naar meer voordeel, meer keuze en meer kwaliteit ontstaan. Deze vraag geeft buurtwinkels de gelegenheid om hun aanbod te verbeteren en beter in te springen op de behoeftes van de lokale omgeving. Het thema van de SPAR Retail Show was dan ook "New Opportunities".
Bron: spar-international.com 

India: Amazon breidt supermarktaanbod uit naar nieuwe steden
Amazon heeft in India zijn online supermarkt Amazon Fresh uitgebreid naar de steden Kolkata, Ahmedabad, Pune en Chennai. Met deze uitbreiding is Amazon Fresh nu actief in acht grote Indiase steden. De infrastructuur van Amazon Fresh is ook verbeterd met nieuwe centra in Bengaluru, Mumbai, Hyderabad en Delhi-NCR. Consumenten kunnen via Amazon Fresh kiezen uit een aanbod van meer dan 5.000 levensmiddelen, waaronder verse groente en fruit.
Bron: livemint.com 

Australië: Woolworths opent nieuw dc bij Melbourne
Woolworths Group heeft via zijn logistieke tak Primary Connect een nieuw distributiecentrum voor versproducten geopend in Truganina, in de buurt van Melbourne. Door middel van deze nieuwe faciliteit kan Woolworths meer dan 230 supermarkten in de staat Victoria voorzien van verse groente en fruit. De faciliteit is opgezet met een investering van AU$ 135 mln (€ 82,5 mln) en heeft een oppervlak van 3.530 vierkante meter. Het distributiecentrum biedt werkgelegenheid aan 400 werknemers. Per week worden meer dan 1,5 mln kartons van meer dan 500 leveranciers verwerkt.
Bron: woolworthsgroup.com.au

Zuidoost-Azië: foodpanda voegt meer dan 2.500 7-Eleven-winkels online netwerk toe
foodpanda, een marktleider op het gebied van online online retail in Zuid-Oost-Azië, heeft een mijlpaal bereikt. Meer dan 2.500 vestigingen van de buurtwinkelketen 7-Eleven zijn aan het platform van foodpanda toegevoegd. De betreffende winkels zijn verspreid over Singapore, Taiwan, Maleisië en de Filipijnen. Consumenten die zich in de buurt van een aangesloten 7-Eleven bevinden kunnen online producten bestellen, zoals snacks, alcoholische dranken en kant-en-klaarmaaltijden, die vervolgens binnen 20 minuten aan huis worden geleverd. De thuisbezorgdienst van foodpanda is 24 uur per dag beschikbaar.
Bron: retailnews.asia 

PLUS Retail plaatst bestelling van SEK 50 mln bij Pricer
De Nederlandse supermarktcoöperatie Plus Retail heeft een bestelling bij het Zweedse techbedrijf Pricer AB geplaatst van SEK 50 mln (€ 4,9 mln). Pricer AB levert elektronische labels voor winkelschappen. Eerder plaatste Plus in het tweede kwartaal van 2020 al een bestelling voor deze labels. De nieuwe bestelling wordt in het vierde kwartaal van 2020 geleverd. Plus wil dat voor het einde van het eerste kwartaal van 2021 de labels bij alle 265 winkels in Nederland zijn geïnstalleerd.
Bron: pricer.com 

China: Alibaba overtreft verwachtingen
Alibaba heeft in het derde kwartaal sterker gepresteerd dan aanvankelijk werd verwacht. Het resultaat kwam door zowel de stijgende vraag naar e-commerce als het einde van de lockdownmaatregelen in China. Over de periode van juli tot en met september behaalde de Alibaba Group een totale omzet van 155,06 mld yuan (€ 19,86 mld). Jaar op jaar gezien is dat een groei van 30%, een resultaat dat iets hoger lag dan wat analisten als prognose hadden geraamd. De tak van Alibaba die toegespitst is op cloud-technologie wordt steeds belangrijker. Deze afdeling zag zijn omzet met 60% toenemen tot 14,9 mld yuan (€ 1,9 mld). De omzet van de kernactiviteiten van Alibaba steeg met 29% tot 130,9 mld yuan (€ 16,8 mld).
Bron: retaildetail.eu 

IGD: 50-plussers geven mogelijkheden voor retailers
Consumenten met een leeftijd van tussen de 50 en 64 zullen wereldwijd in de komende jaren voor meer dan US$ 116 mld (€ 97,9 mld) aan extra omzet zorgen, aldus marktonderzoeksbureau IGD. Consumenten binnen deze leeftijdsgroep kunnen goed overweg met digitale middelen, houden van experimenteren en zijn bereid meer geld neer te leggen voor hogere kwaliteit. In de komende twee jaar zal met name in de VS, Singapore en het Verenigd Koninkrijk deze leeftijdsgroep in omvang toenemen. "Ons onderzoek laat zien significant 50-plussers zijn voor de wereldwijde supermarktsector", aldus Simon Wainwright van IGD. "Dit is een geëngageerde groep consumenten die bij een juiste benadering goed toegankelijk is”.
Bron: retailtechinnovationhub.com

VS: vakbond dreigt met stakingen bij UNFI
Medewerkers bij de New Yorkse groothandelaar UNFI hebben supermarktketens en online retailers gewaarschuwd voor mogelijke stakingsacties. De medewerkers zijn boos, omdat UNFI volgens het personeel de veiligheidsmaatregelen omtrent COVID-19 niet serieus neemt. Logistieke werknemers die aangesloten zijn bij de vakbond Teamsters hebben met een grote meerderheid ingestemd met mogelijke stakingsacties. Als eisen worden gesteld dat het bedrijf de officiële regelgeving niet langer nog negeert en dat aan richtlijnen voor veiligheid wordt voldaan. De staking kan naar verluidt elk moment beginnen. UNFI levert versproducten en andere levensmiddelen aan alle grote supermarktketens in de omgeving van New York City. Enkele klanten zijn Whole Foods, de Ahold Delhaize-keten Stop & Shop, Foodtown van Allegiance Retail Services, Park Slope Food Co-Op en zo nog honderden andere supermarkten.
Bron: prnewswire.com 

VS: Kroger investeert in werknemers in Houston
De afdeling van Kroger in Houston heeft plannen bekend gemaakt voor een investering in zijn werknemers. Aan de hand van US$ 56 mln (€ 47,2 mln) worden lonen verhoogd en wordt het zorgplan van de werknemers verbeterd. Volgens Joe Kelley, de directeur van de afdeling in Houston, zijn toegang tot een betrouwbare en betaalbare zorgverzekering en een fatsoenlijk loon enkele van de hoogste prioriteiten van het bedrijf.
Bron: prnewswire.com 

VS: Save Mart start programma met chefkok
Het Californische Save Mart werkt samen met een lokaal bekende chefkok aan een programma in de grootste vestiging van de supermarktketen. De betreffende chefkok heeft in de vestiging in Modesto tijdelijk de leiding over het hier aanwezige restaurant. De betreffende winkel werd vorig jaar door Save Mart geopend. 
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: Schnuck breidt afhaaldiensten uit in omgeving van St. Louis
Schnuck Markets breidt in samenwerking met het online retailplatform Instacart zijn afhaaldiensten uit in de omgeving van St. Louis. De afhaaldiensten zijn sinds de eerste twee weken van november beschikbaar bij tien nieuwe winkellocaties. Hierdoor komt het aantal Schnucks-winkels waar afhaaldiensten te vinden zijn op 70. In totaal heeft de keten een netwerk van 112 filialen..
Bron: supermarketnews.com 

Publicatiedatum: