Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westlandse raad akkoord met komst nieuwe locatie Rijk Zwaan in De Lier

Tholen - Deze week is de Westlandse gemeenteraad definitief akkoord gegaan met nieuwe uitbreidingsplannen van veredelingsbedrijf Rijk Zwaan in De Lier. Er is door het bedrijf een perceel van 3 à 4 hectare aangekocht nabij de Burgerdijkseweg 5.

In 2017 werd door de gemeente al de intentie uitgesproken medewerking van de nieuwbouwplannen van het veredelingsbedrijf te verlenen.

Een woordvoerder van Rijk Zwaan spreekt van 'goed nieuws', dat men eerst zelf met het eigen personeel en de directe beuren wil delen alvorens meer uit de doeken te doen over de plannen. Zeker is wel dat er een locatie komt voor zaadbewerking- en opslag.

Sloot
Momenteel bouwt Rijk Zwaan ook een veredelingscentrum. Dat project zit in de afrondende fase, nadat in juni 2019 werd gestart. In het centrum dat binnenkort wordt voltooid zullen tomaten-, paprika- en auberginerassen worden ontwikkeld. 

De uitbreiding van het veredelingsbedrijf is volgens wethouder Leen Snijders belangrijk voor de waterhuishouding in de Kralingerpolder. Hij spreekt in het Algemeen Dagblad van 'een win-win-situatie', omdat in het plan van het veredelingsbedrijf in samenspraak met de gemeente is besloten de bestaande sloot van 1,5 te verbreden naar 10 meter. 

Voor meer informatie: 
Rijk Zwaan 
[email protected]   
www.rijkzwaan.com