Marktinformatie Flandria:

"Aubergineseizoen bijna voorbij, volumes en prijzen zakken"

De prijzen van prei zakken lichtjes ten opzichte van het begin van de week. Aanvoer blijft redelijk stabiel. Bloemkolen werden goedkoper, aanbod is voldoende groot en zal nog enkele weken zo blijven. De witte kolen zijn de goedkoopste sluitkolen op dit moment. Rode en groene kolen worden aan stabiele, goed ondersteunde prijzen verkocht. Aantallen sla worden groter nu, noteringen zakken. Veldsla volgt deze trend en zakt ook in prijs.

Er worden zeer stevige prijzen genoteerd voor alle sorteringen witloof. Het koudere weer zorgt voor extra vraag. De noteringen van venkel blijven redelijk stabiel in vergelijking met vorige week. De beschikbaarheid van knolselder is ruim. Aantallen broccoli nemen verder af, prijzen zwakken af. Seizoen aubergines is bijna voorbij, volumes en prijzen zakken. Zowel losse tomaten als trostomaten werden goedkoper, vleestomaten halveren in prijs in vergelijking met vorige week.

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.