Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koen Nieuwenhuijse, Marbo:

"Zowel export als retailverkoop van uien ligt op een erg hoog niveau"

Tholen - In de uienexport is het de laatste weken een drukte van belang. "Het gaat echt alle kanten op. Dit zijn ook wel de topweken waar we het van moeten hebben, maar als je de exportcijfers van week 42 ziet, dan staan er in de top van de lijst - die anders grotendeels door West-Afrika wordt bepaald - heel wat verrassende namen. Neem Bangladesh, Filippijnen, Israël, de Dominicaanse Republiek, die nemen nu echt goede volumes af", constateert Koen Nieuwenhuijse van Marbo.


Koen met zijn vrouw Margriet vorig jaar tijdens de Asia Fruit Logistica

"Daarnaast blijft de retailverkoop op een erg hoog niveau liggen. Dat begon in maart toen de Corona-uitbraak in Europa zijn intrede deed, maar is eigenlijk niet meer opgehouden en zeker de laatste tijd ligt de afzet naar de supermarkten op een hoog niveau. Voorafgaand sta je er niet bij stil dat zo'n pandemie de verkoop zo kan beïnvloeden", vervolgt Koen. "En het hele pakket doet mee, van gele tot rode en roze uien tot sjalotten. Nu India en Pakistan niet exporteren, hoewel dat niet komt door de pandemie, zijn ook roze uien veelgevraagd."

"Kwalitatief zijn de uien over het algemeen goed. Het opvallende zit hem vooral in de maatvoering, die door plantuitval net wat grover is dan normaal, terwijl de afzet momenteel juist op de middelsortering is gericht. De prijzen zijn de afgelopen weken best wel aangetrokken, zeker voor de kleine maten", constateert de exporteur. Hij verwacht dat het de komende weken nog wel druk zal blijven. "Helaas is de beschikbaarheid van containers beperkt. Dat hoor je over de hele linie. Veel zal dan ook afhangen van de logistieke mogelijkheden."

Voor meer informatie:
Koen Nieuwenhuijse
M.B. Nieuwenhuijse B.V.
2e Vlietweg 32
4415 AG Oostdijk
[email protected] 
www.marbo.eu