Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Li Peng Fruit Industry richt zich op Europese markt

"De bestellingen voor onze honey pomelo's zijn dit jaar met 15% gestegen"

In de periode rond de Nationale Dag en het Mid-Autumn Festival, die beide op 1 oktober van dit jaar plaatsvonden, is de Chinese marktvraag naar honing pomelo's altijd groot. De producenten van honing pomelo kunnen er niet omheen hun binnenlandse verkoop te verhogen om aan de vraag op de Chinese markt te voldoen. De piekperiode van de verkoop is nu echter voorbij en vanaf medio oktober zullen de leveranciers van honing pomelo's zich geleidelijk aan gaan richten op de exportmarkt.

Li Peng Fruit Industry, een producent van honing pomelo uit het district Heping in Fujian, exporteert voornamelijk naar de Russische markt. Dit jaar heeft de Russische regering echter de invoer van Chinees citrus beperkt. Het bedrijf heeft daarom zijn exportstrategie moeten wijzigen.

Li Peng Fruit Industry richt zich nu op de export van honing pomelo naar de Europese markt. "De concurrentie tussen de Chinese honing pomelo leveranciers voor de toegang tot de Europese markt is niet meer zo hevig als in het begin van het seizoen," zegt Wen Mindong van het bedrijf. "Ik denk dat er twee belangrijke redenen zijn voor deze verandering. Ten eerste is de gemiddelde grootte van de honing pomelo's dit jaar relatief groot en de Europese markt geeft de voorkeur aan kleine honing pomelo's. Het volume van de voor de Europese markt geschikte honing pomelo is veel kleiner dan vorig jaar."

"Ten tweede hebben de overzeese markten te lijden onder de aanhoudende Covid-19-pandemie, zodat de handelaren in honing pomelo's zeer voorzichtig zijn. De impact is vrij groot voor nieuwe leveranciers of handelaren die in kleine hoeveelheden handelen, maar gevestigde honing pomelo bedrijven met grote verkoopvolumes worden nauwelijks getroffen. Het aantal orders van onze vaste klanten is dit jaar met 15% gestegen. Dat toont ook dat onze klanten vertrouwen hebben in ons bedrijf."

"Wij besteden veel aandacht aan het milieu, wat volgens mij nog een reden is waarom onze honing pomelo's goed verkopen op de Europese markt. Wij garanderen de kwaliteit van onze producten, die de basis vormt van ons bedrijf, maar daarnaast besteden we ook aandacht aan onze natuurlijke omgeving. Dit jaar hebben we het plastic gaas en het sierlint waarin de honing pomelo traditioneel is verpakt, verwijderd. We bewaren alleen de plasticfolie die de honing pomelo beschermt tegen insectenplagen."

"Deze beleidswijziging heeft ons in staat gesteld om ons gebruik van plastic met 60% te verminderen. Ik denk dat een groeiend aantal klanten zal eisen dat leveranciers van honing pomelo's voldoen aan bepaalde normen op het gebied van milieubescherming. Bedrijven met een duurzame verpakkingsoplossing zullen zich onderscheiden in de markt."

Honing pomelo's hebben bepaalde eisen als het gaat om het vers houden ervan. Een van de voordelen van Li Peng Fruit Industry is dat ze een eigen magazijn hebben waar ze het fruit vers houden. "Het seizoen is al voor de helft voorbij. De voorraad neemt af en het aanbod voor de exportmarkt is beperkt. We hebben onlangs onze export vermindert om voldoende honing pomelo's in het koelhuis te bewaren voor later in het seizoen, wanneer er veel vraag naar is op de markt. We willen onze trouwe klanten tot het einde van het honing pomeloseizoen kunnen beleveren."

Pinghe Li Peng Fruit Industry is gevestigd in het hart van de Chinese honing pomelosector in het district Pinghe, Fujian. Het bedrijf is eigenaar van een plantage met een areaal van 120 ha. Hun honing pomelo's zijn GAP gecertificeerd.

"Wij doen er alles aan om de kwaliteit van onze honing pomelo te verbeteren. We controleren elke stap van het teelt- en productieproces, van het beheer van de plantage tot aan de oogst, de opslag en de verpakking. We investeren ook in onderzoek en ontwikkeling van verbeterde verpakkingsmethodes. We willen de meest verse honing pomelo garanderen die mogelijk is door de meest duurzame verpakkingsmethodes," besluit Wen Mindong.

Voor meer informatie:
Wen Mindong
Pinghe County Li Peng Fruit Industry Co., Ltd.
+86 592 5314 087
[email protected]
www.flourishfruits.com 

Publicatiedatum: