Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Windhaber, Obsthandel Windhaber:

Oostenrijkse agf-handelaar maakt fruitboxen om omzet te houden

Overal in Europa gaan landen in een (gedeeltelijke) lockdown vanwege de tweede grote coronagolf en bijna overal betekent dit de sluiting van de horeca. Na enkele moeilijke maanden in het voorjaar vangt opnieuw een moeilijke periode aan voor de restauranthouders en leveranciers. Wij spraken hierover met Peter Windhaber, de directeur van de gelijknamige fruithandel in Stubenberg, Oostenrijk.

"Al met al ben ik vrij ontspannen. We hebben een goed zomerseizoen gehad en nog meer toerisme dan gewoonlijk. De volgende uitdaging wordt de kerstperiode. We zullen gewoon moeten afwachten hoe het afloopt," zegt Windhaber, die vooral de regionale horeca bevoorraadt. Vanwege de lockdown wordt deze verkoopvestiging op dinsdag stilgelegd.

Op de foto rechts: de AGF-box van de Windhaber-fruithandel wordt goed ontvangen door de  consument in de regio.

In het voorjaar besloot de ondernemer al om zich te richten op het leveren van AGF-boxen, die nu opnieuw populair zijn. "Afgelopen zomer besloot ik een korte pauze in te lassen, omdat onze dagelijkse gang van zaken en de verkoop van deze AGF-boxen niet onder één dak door kon gaan vanwege de grootte van mijn bedrijf. Sinds oktober ben ik weer bezig met de AGF-boxen." De huidige afzet komt overeen met ongeveer 30% van de verkoop in het voorjaar. "Deze lockdown is makkelijker voor mensen. Ze weten hoe het allemaal werkt en de angst is niet meer zo groot. Bovendien kunnen veel Oostenrijkers nog steeds zonder problemen naar kantoor gaan en winkelen zodat er thuis minder behoefte is. De vraag is dus ook lager, maar ik ben nog steeds tevreden."

Windhaber biedt verschillende mogelijkheden voor zijn AGF-boxen: er is de verrassingsbox, die hij zelf samenstelt, of de consument bestelt uit een lijst met meer dan 30 producten. "Ik bied verschillende soorten fruit, groenten en ook yoghurt uit de regio aan. Vanaf een minimumprijs van 20 euro kunnen klanten de inhoud van hun box aanpassen." Italiaanse druiven behoren tot de favorieten van zijn klanten: "Ik krijg blauwe pitloze druiven van een Italiaanse leverancier. Ze zijn van hoge kwaliteit en bijzonder populair. Daarnaast zijn soepgroenten momenteel ook veel gevraagd, wat typisch is voor de herfst."

De Oostenrijkse lockdown zou vooralsnog tot 30 november duren, maar Windhaber is van mening dat dit niet het einde van het verhaal is: "Ik geloof niet dat de beperkingen voor half december versoepeld zullen worden. Het valt nog te bezien hoe het met Kerstmis dan verder zal gaan." Voor de kerstdagen heeft hij al iets bijzonders bedacht: "Voor Kerstmis bieden wij speciale geschenkpakketten aan, met diverse streekproducten, naast groenten en fruit, bijvoorbeeld met bier en vlees. Dit is weer eens een wat ander cadeau en ook geschikt voor bedrijven die geen gezamenlijk kerstfeest kunnen houden."

Zo zien de kerstpakketten van Windhaber eruit: met vlees, eieren, Stiermarkse pompoenpitolie, bier uit de regio en natuurlijk een grote portie fruit zoals appelen, druiven, mandarijnen en noten.

Voor meer informatie:
Peter Windhaber
Obsthandel Windhaber
Zeil 82
AT-8223 Stubenberg, Oostenrijk
+43 6643879737
[email protected]
Facebook

Publicatiedatum: