Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michael Marx (FFD GmbH):

Champignonprijzen zullen onder druk komen door wegvallen kerstmarkten

De nieuwe horecasluiting en de tweede golf van het coronavirus houdt in het bijzonder de toeleveranciers van de afzettakken horeca en grootverbruik in spanning. Ook bij het Duitse bedrijf FFD GmbH uit Riedstadt zijn de rampzalige gevolgen van de crisis merkbaar. Desalniettemin kijkt men met vertrouwen naar de toekomst, bevestigt directeur Michael Marx. Een gesprek over hoop, flexibiliteit en investeringen in crisistijd.

De omzet van de specialist op het gebied van versgesneden producten stortte tijdens de eerste sluiting van de horeca aanzienlijk in. Na de eerste lockdown nam de afname echter snel weer flink toe. "Nu zijn we wederom teruggevallen naar circa 50 procent van het normale omzetniveau", luidt het. "Desalniettemin zien we vergeleken bij de eerste golf een grotere flexibiliteit binnen onze clientèle. De horeca is nu beter ingesteld op de situatie en weet Take Away- en leveringsservices snel te realiseren."

FFD GmbH voorziet ook gastronomen en winkels op de luchthaven van Frankfurt van groenten en fruit. Hier zijn momenteel nog slechts minimale hoeveelheden nodig.

Merkbare marktschommelingen
Op productniveau staat de traditionele seizoensoverstap naar importproducten voor de deur. Michael: "We hebben vanwege de actuele situatie minder importproducten nodig en hebben onze telers in het buitenland daarom op tijd gevraagd hun productie bijpassend te minimaliseren." Qua prijzen zijn de gevolgen van de crisis reeds noodgedwongen merkbaar: "Limes - een typisch horecaproduct - worden nu zeer goedkoop verhandeld. Ook bij champignons verwacht ik afzetproblemen, omdat veel kerstmarkten niet plaats zullen vinden."

FFD GmbH hoort tot de grootste producenten van versgesneden producten in haar regio. Momenteel ligt de focus van het bedrijf op ziekenhuizen, Take Away-services, scholen en kantines, evenals bakkerijen. "Ondanks corona komen er zelfs nog steeds nieuwe klanten bij. Maar wanneer het echter tot een volledige lockdown komt, zullen nog maar weinig mensen van buiten de stad naar de stad toekomen, waardoor de buitenshuisconsumptie verder daalt. Dit zullen dan uiteindelijk ook de bakkerijen evenals andere horecaconcepten die door ons beleverd worden duidelijk merken."


Directeur Michael Marx

Investeringen in tijden van corona
Ondanks alles kijkt Michael met vertrouwen naar de toekomst. Hij ziet juist in deze tijden kansen voor Take Away-services met een eenvoudig concept en eerlijke prijzen. De uitbreiding van de eigen productie van versgesneden producten wordt ondanks corona met 1200 m² verder voortgezet. Binnenkort worden een volledig automatische tomatensnij-installatie, een appelschilinstallatie, een volledig automatische schilinstallatie voor uien en wortelen evenals een complete oplossing voor het volledig automatisch wassen en verpakken van gesneden sla bij de hoofdvestiging geïnstalleerd.

"We geloven in expansie en zetten onze investeringen verder voort. Naar ons idee zal de omzet in de categorie versgesneden producten en convenience, evenals in de gebruikelijke dagelijkse handel, vanaf maart/april weer succesvol aantrekken", schetst Michael. De investeringen in de productie weerspiegelen zich ook in het assortiment. Het productassortiment werd immers onlangs uitgebreid met innovatieve saladebowls. "De kantines zijn nu overwegend dicht, maar er is echter wel behoefte aan salades om tussendoor te eten. Daarom hebben we in totaal zes praktische saladebowls in een verpakking van 300 gram ontwikkeld. Zowel klassieke gesneden salades alsook fruitsalades."

Voor meer informatie:
FFD Frisch Fruchtig Delp GmbH
Michael Marx
Stahlbaustraße 21-23
64560 Riedstadt
Tel.: 06158 188 60 35
Fax.: 06158 188 60 34
E-mail: [email protected]  
www.ffd-frisch-fruchtig.de     

Publicatiedatum: