Klimaatverandering heeft ook voordelen:

Britse fruitteler breidt uit met citrus en vijgen

Peter Thompson, een fruitteler in Essex, heeft een Special Merit Award gewonnen van de Worshipful Company of Fruiterers, als erkenning voor zijn recente proeven met het uitbreiden van zijn teelt anders dan het traditionele Britse fruit zoals appelen en peren. Thompson probeert meer exotische producten zoals olijven, vijgen en citrus in zijn assortiment op te nemen.

Thompson is van mening dat klimaatverandering en langere seizoenen betekenen dat telers in staat zullen zijn om een reeks van niet-traditionele gewassen te telen. "We herbeplanten onze Braeburn, Conference en Opal boomgaarden met olijven en vijgen en we breiden onze proeven met citrus uit. We moeten natuurlijk duurzame gewassen vinden die passen bij ons klimaat. Ik wil de komende vijf jaar 20% van mijn land beplanten met innovatieve gewassen," zegt Thompson.

In feite worden vijgen al enige tijd met succes geteeld op Britse bodem, net als gewassen zoals abrikozen. Thompson plantte zijn eerste olijven in 2017-2018 en produceerde twee jaar later een kleine hoeveelheid olie. "We hebben 380 bomen in onze proefvelden, en we zijn enthousiast over het potentieel," vertelde hij aan hortnews.com. Hij vertelde ook dat de rassen uit de hele wereld kwamen, waaronder Frankrijk, Spanje, Italië, Nieuw-Zeeland en zelfs Japan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven