Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lockdown klap voor exporteurs Zuid-Afrikaanse babygroenten en bloemen

De nieuwe lockdown in het Verenigd Koninkrijk zal de meeste impact hebben op de export van babygroenten, bloemen, zowel eetbare als snijbloemen, die in de Zuid-Afrikaanse Westkaap worden geteeld. 

Het aantal bestellingen van de Britse horecasector is fors gedaald toen het nieuws van de lockdown bekend werd gemaakt, waardoor de handelsomgeving drastisch is veranderd.

Foto: © Oksanashyriaieva | Dreamstime.com

"De situatie is op zijn minst uitdagend te noemen," merkt een exporteur op. "We zitten op het puntje van onze stoel om te zien hoe het nu verder zal gaan. Alles is zo onzeker en de situatie verandert van dag tot dag."

Stabiele situatie retailmarkt
Handelaren die zaken doen met retailers in het VK laten weten dat de vraag naar per luchtvracht vervoerde AGF stabiel is.

Ze zeggen dat er in het VK nu geen sprake is van paniekaankopen, zoals voorafgaand aan de eerste lockdown wel het geval was. Toch bestaat er onzekerheid over de invloed van het winterweer op de afzet van Zuid-Afrikaans zomerfruit, dat deze markt binnenkort in behoorlijke aantallen zal bereiken.

Sommigen in de sector verwachten dat de situatie zich pas over zes tot acht maanden zal herstellen. "Bedrijven die dit kunnen hebben, kunnen alles doorstaan."

 

 

 

Publicatiedatum: