Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Bolhuis, Tuindersbelang:

"We missen momenteel de vraag van de industrie in de koolhandel"

Tholen - De huidige koolafzet verloopt volgens Martin Bolhuis van Tuindersbelang grillig. "Met de 'balenhandel' komen we redelijk aan onze volumes voor de tijd van het jaar, maar we missen momenteel de industrie. Het is een onzekere wereld op het moment en dat is altijd slecht voor het vertrouwen. We doen handel over heel Europa en overzee gaat er ook iets weg, alleen de tonnen mogen over het geheel wat meer zijn. We hebben liever een wat meer vragende markt."

"Prijzen staan al langere tijd rond hetzelfde geld. Te laag als we naar de kostprijs kijken, vooral van de witte kool, maar er zit op dit moment niet meer in. Prijzen van de 36'ers schommelden voor witte kool afgelopen week tussen de 13 en 14 cent en voor de 60'ers rond de 19-20 cent. Voor de rode kool lag de prijs van de 36'ers tussen de 19 en 20 cent en van de 60'ers tussen de 19 en 21 cent, inclusief verpakking."

Voor meer informatie:
Martin Bolhuis
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel: 0226-391000
Fax: 0226-391191
[email protected]
www.tuindersbelang.nl