Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kris Wouters, Woutersfruit

“QTee®-peren allemaal verpakt en verkocht”

Tholen – Alle QTee® -peren zijn inmiddels verkocht en Kris Wouters van Fruithandel Wouters heeft de balans opgemaakt over het seizoen. “We hebben een positief seizoen achter de rug. We hebben een iets betere prijs gekregen dan vorig jaar en zeker een betere gemiddelde prijs. De klasse 1 peren zijn altijd vrij simpel om te verkopen. Midden oktober waren deze al allemaal verkocht en hebben we weer een paar klanten moeten teleur stellen. De klasse 2 is altijd een ander verhaal. Gelukkig hadden we minder klasse 2 dan vorig jaar en daardoor zal de gemiddelde uitbetaalprijs van de meeste telers beter zijn dan vorig jaar. Al bij al zijn we zeer positief.”

“Ook in Zwitserland, Slowakije en Spanje is de QTee® goed verkocht. Frankrijk had dit jaar de eerste echte productie en gaat volgend jaar heel wat bomen bijplanten. Hoewel we positief zijn over de verkoop, is het veel werk om de gewenste resultaten te behalen. Een variëteit als Conference sorteer je meestal in 1 of 2 verschillende verpakkingen en verkoop je. Bij QTee® komt er heel wat meer bij kijken, omdat de ene maat naar Azië gaat, de andere maat naar het Midden-Oosten en elke Europese retailer heeft ook zijn eigen wensen qua verpakking. Het is allemaal wat moeilijker dan een standaard ras”, aldus Kris.

In België worden er vanaf volgend jaar ook nieuwe bomen bijgeplant. “Volgend jaar zijn er 50.000 bomen beschikbaar om bij te planten. Dat komt neer op 25 à 30 hectare. Er zijn ook gesprekken gaande in Nederland om QTee® aan te planten”, zegt Kris. De eerste bomen zijn geplant in Australië en ook in het voorjaar zullen de eerste bomen in Finland geplant worden. “De coronacrisis heeft tot onze grote opluchting niet zo veel negatieve gevolgen gehad voor de QTee® . We hebben veel containers kunnen laden en op de plaats van bestemming is alles ook vlot doorgelopen. Hopelijk blijft dat zo want er zijn nog redelijk wat containers onderweg. Opvallend was wel dat containers een stuk duurder waren dan vorig jaar, maar of dat iets te maken heeft met de crisis is mij niet duidelijk.”

“Ook tijdens de pluk en het sorteren hebben we weinig problemen ondervonden van de crisis. We waren daar wel bang voor, maar alles is goed verlopen. Ik ken eigenlijk weinig fruitbedrijven die grote problemen hebben gehad, eigenlijk niemand. Daar mogen we als sector heel erg blij om zijn”, besluit Wouters.

Voor meer informatie:
Kris Wouters
Woutersfruit
Kasteellaan 21
3454 Rummen
+3211586190
+32475283696
[email protected]  
www.qtee-pear.com