Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taiwan open voor Italiaanse appelen

Sinds 28 oktober is de Taiwanese markt officieel opengesteld voor Italiaanse appelen voor het seizoen 2020/21. Het protocol dat vorig jaar met de autoriteiten van Taipei is ondertekend, bepaalt dat de Thaise fytosanitaire inspecteurs voor de eerste twee handelsseizoenen naar Italië gaan om audits uit te voeren en officiële toestemming te geven voor de eerste zendingen. Na het inspectiebezoek aan Italië in november 2019 was daarom een nieuwe audit gepland voor het najaar van 2020.

Gezien de uitbraak van Covid-19 en de maatregelen ter bestrijding daarvan konden de Thaise inspecteurs niet naar Italië reizen. Op dit punt heeft Mipaaf, in overleg met de operatoren, voorgesteld om de audit op afstand uit te voeren. De Taiwanese autoriteiten hebben toestemming gegeven aan de Italiaanse inspecteurs om de inspecties uit te voeren, waarbij zij de controlelijst en de instructies voor het uitvoeren van de inspecties hebben verstrekt.

Zo zijn de notulen van de audits die de Italiaanse regionale en provinciale fytosanitaire diensten voor hen hebben uitgevoerd naar de Taiwanese autoriteiten gestuurd. Enkele weken na het versturen van de documentatie kwam de vergunning om verder te gaan met de export op tijd aan.

"Het op afstand kunnen uitvoeren van de inspectie heeft ons in staat gesteld onze leden de mogelijkheid te garanderen om te exporteren. We hopen dat dit eerste virtuele controle-experiment ook door andere landen kan worden toegepast voor andere producten," zegt Simona Rubbi van CSO Italië.

"De mogelijkheid om op deze manier audits uit te voeren toont het vertrouwen van Taiwan in onze controlesystemen aan, waar we heel blij om zijn," zegt Giulia Montanaro van Assomela. "We hopen dat deze weg, die noodzakelijk is geworden door Covid-19, ook kan worden bewandeld als we teruggaan naar de normale gang van zaken, gezien de behaalde resultaten."

Publicatiedatum: