Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laurent Klotz, Agrosta:

Nieuwe kleuringsmeter met kunstmatige intelligentie wordt ontwikkeld

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt Agrosta innovatieve technologieën voor de groenten- en fruitsector over de hele wereld. Of het nu gaat om het bepalen van de stevigheid van bessen of de kleur, textuur en elasticiteit van ander fruit of van groenten, Agrosta biedt een breed scala aan producten, aangepast aan elke behoefte.

Hoewel Agrosta dankzij de blauwe bessenmarkt veel heeft kunnen ontwikkelen, wil het bedrijf de knowhow en technologieën uitbreiden naar andere groenten en fruit. “De consumptie van blauwe bessen wordt steeds gebruikelijker en daardoor dalen de prijzen. Onze klanten op dit gebied zijn aan het innoveren en bieden steeds grotere en lekkerdere blauwe bessen aan. Deze markt is echter uitgegroeid aan het raken en het wordt tijd dat Agrosta voor zichzelf andere groeibronnen gaat zoeken. We gaan ons bezighouden met mango, appel en tomaat en zijn momenteel een nieuwe kleuringsmeter aan het ontwikkelen die kunstmatige intelligentie integreert,” legt CEO van Agrosta Laurent Klotz uit. 

Een breed assortiment aan producten
"Agrosta Belle is onze algemene textuurmeter, die zowel in de farmaceutische en cosmetische sector als in de voedingssector en dan vooral in de groenten- en fruitsector wordt gebruikt." Voor elk gemeten monster levert en verwerkt  Agrosta Belle honderden gegevens. Ook geeft Agrosta Belle informatie over indicatoren als stevigheid, elasticiteit en vorm.

“De Agrosta Winterwood en Agrosta 100 serie is gebaseerd op de Durofel-meting. Met behulp van de Durofel-meting kan heel eenvoudig de stevigheid van bessen en zacht fruit worden bepaald. Agrosta Wonderfast, FTA en Agrosta 14 apparaten die zijn bedoeld voor het doen van metingen bij knapperig fruit en citrus.”

Agrosta heeft ook een kleuringsmeter ontwikkeld die los of in combinatie met bovengenoemde apparaten kan worden gebruikt. De kleuringsmeter speciaal ontwikkeld voor de groenten- en fruitsector en levert snel begrijpelijke en bruikbare gegevens.

"Het grote voordeel van onze instrumenten is dat ze open source zijn"
Agrosta's instrumenten en machines zijn ontwikkeld op basis van open source technologieën en volgen daarom constant de laatste technologieën. “De door Agrosta ontwikkelde software voor Windows bevat elk jaar nieuwe functionaliteiten. Onze nieuwste softwareversie bevat een lichte versie van Excel, waardoor gebruikers geen Excel op hun werkplek hoeven te hebben. Daarnaast maken we bij het produceren van onze instrumenten massaal gebruik van 3D-printen en lasersnijden. Alle verbeteringen die voortvloeien uit opmerkingen van klanten kunnen daarom ook onmiddellijk worden doorgevoerd ”. 

Over Agrosta
Agrosta is een Franse fabrikant van wetenschappelijke instrumenten voor de groenten- en fruitsector. Het bedrijf is gespecialiseerd in de fysieke karakterisering van rijpingsparameters: textuur, kleur, grootte en gewicht. Agrosta is hier in de jaren 80 onder de naam Agro Technologie mee begonnen. Samen met Ctifl, een Franse onderzoeksorganisatie heeft het Durofel (een instrument dat de stevigheid van zacht fruit meet) ontwikkeld.

Hoewel Agrosta zich richt op de groenten- en fruitsector, heeft het bedrijf ook enig succes op het gebied van medische instrumenten en instrumenten voor de farmacie. Daarnaast heeft het een reeks producten ontwikkeld om te gebruiken voor veterinair onderzoek (met name onderzoek op het gebied van vogels).

Tegenwoordig is Agrosta een van de wereldleiders op het gebied van het meten van de rijpheid van fruit in een laboratorium. Het bedrijf exporteert naar 62 landen en beschikt over een werkplaats die is uitgerust met vrijwel alle elektronische en mechanische technologieën.

Investeren in innovatie is erg belangrijk, want alleen zo kan Agrosta klanten elk jaar nieuwe oplossingen bieden.

Voor meer informatie:
Laurent Klotz
Agrosta
13 Rue du Bastringue
76440 Serqueux
France
Telefoonnummer: +33 6 89 49 43 40
[email protected] 
www.agrosta.org  

Publicatiedatum: