Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mogelijke toepassingsgebieden zouden groentenverpakkers, schilbedrijven en de convenienceproductie zijn"

Menno Chemie presenteert nieuwste Skumix-schuimprocedure met lagedruk

Menno Chemie GmbH heeft vanwege de grote vraag een nieuwe modelvariant van de beproefde schuimapplicatie Skumix ontwikkeld. Het gaat om een mobiel, uit roestvrij staal geproduceerd desinfectieapparaat met luchtaandrijving, dat speciaal voor de inzet in de levensmiddelensector ontworpen werd. Uniek aan de nieuwste Skumix-generatie is het onlangs gepatenteerde lagedrukproces.

De schuimapplicatie Skumix werd circa acht jaar geleden in het leven geroepen en heeft zich in de loop der jaren in verschillende toepassingsgebieden - bijvoorbeeld de tuinbouw, levensmiddelproductie en industrie - bewezen. Het gebruik van schuim leidt, vergeleken bij 'gebruikelijke' technieken, tot een aantoonbaar betere reiniging en desinfectie van vuile oppervlakken en productieruimtes.
Een prototype van de nieuwste Skumix-procedure wordt in de productiestandplaats van Elbo BV in Panningen getest. Om een optimale prestatie te garanderen is de waterkwaliteit bijzonder belangrijk. Het te gebruiken water moet daarom niet te 'hard' zijn.

"Onze nieuwste Skumix-procedure hebben we speciaal voor de levensmiddelverwerkende industrie ontwikkeld. Door de lage druk wordt de schuimprestatie aanzienlijk vergroot en het schuim hecht langer en steviger aan het te reinigen oppervlak. Hoe lang het schuim uiteindelijk houdt, kan door de klanten individueel naar eigen wensen en omstandigheden geregeld worden en hangt sterk van  verschillende factoren af zoals de schuimconsistentie, waterkwaliteit en kamertemperatuur“, vertelt Christian Eidam, verkoopleider bij het bedrijf.

Het team van Menno Chemie GmbH met de Nederlandse partners van Elbo Engineering BV. Over het algemeen merkt men nu in tijden van corona meer hygiënebewustzijn bij de gebruiker, aldus Christian Eidam (l)

Succesvolle samenwerking
Menno Chemie GmbH, gevestigd in het Duitse Norderstedt, hoort tot de vooraanstaande aanbieders op het gebied van desinfectieoplossingen en biedt zowel de machinale uitrusting alsook de benodigde chemische materialen aan. Om ervoor te zorgen dat men alles uit één hand aan kan bieden, werkt het Noord-Duitse bedrijf met verschillende bekende partners uit het aangrenzende buitenland samen. "De samenwerking met Elbo Engineering BV ontstond aan het begin van het jaar en sindsdien hebben we samen aan de marktlancering van de nieuwe procedure gewerkt. Elbo bouwt de machine, wij leveren de chemie en de techniek daarachter.“Een verse laag schuim direct na de toepassing. De nieuwste Skumix-innovatie is eveneens bio-gecertificeerd.

Groot potentieel in de convenience-sector
Met de nieuwe procedure wil Menno Chemie GmbH nu de stap naar de conveniencebranche wagen. Christian: "Onze oplossing is weliswaar geschikt voor de verwerking van allerlei levensmiddelen, maar we zien desondanks vooral in de groenten- en fruitbranche groot inzetpotentieel. Mogelijke toepassingsgebieden zouden bijvoorbeeld groentenverpakkers, schilbedrijven of producenten van convenience-producten zijn. Met de nieuwe Skumix-generatie kunnen we alle bedrijfsgroottes van het juiste product voorzien, van middenstandsbedrijven tot aan de grote industriebedrijven.“

Verwijzing: De expoSE 2020 zal dit jaar vanwege corona niet plaatsvinden. In plaats daarvan zal er in de tweede week van november een uitgebreide online-bijeenkomst plaatsvinden. Verdere informatie hierover is te vinden op expo-se.de Freshplaza.de 

Voor meer informatie:
MENNO Chemie-Vertrieb GmbH
Christian Eidam
Langer Kamp 104
D-22850 Norderstedt
T: +49 40-529 06 67-0
F: +49 40-529 06 67 66
[email protected] 
www.menno.de 

Publicatiedatum: