Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse overheid legt 4 agf-handelaren handelsverbod op

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft vier AGF-bedrijven sancties opgelegd omdat zij hun contractuele verplichtingen aan AGF-leveranciers waar zij hun producten hebben afgenomen niet zijn nagekomen en verzuimd hebben om schadevergoeding te betalen krachtens de Perishable Agricultural Commodities Act (PACA). De sancties bestaan onder meer uit het opschorten van de PACA-licenties van de bedrijven en het verbannen van de voornaamste exploitanten van deze bedrijven van deelname aan een PACA-erkend bedrijf of andere activiteiten zonder toestemming van de USDA.

De onderstaande bedrijven en personen is het momenteel verboden om deel te nemen aan de AGF-handel: 

  • Whitney Foods, Chicago, heeft verzuimd een vergoeding van €6.788 aan een verkopende partij in Californië te betalen.
  • Produce for Less, Brooklyn, heeft verzuimd een vergoeding van €29.605 te betalen aan een verkopende partij in Californië.
  • CKF Produce, Brooklyn, heeft verzuimd €354 te betalen aan een verkopende partij in New Jersey.
  • RR & Tequila Limes LLC, McAllen, heeft verzuimd een vergoeding van €11.120 te betalen aan een verkopende partij in Texas. 

PACA biedt een administratief forum voor de behandeling van geschillen over AGF-transacties. Dit kan resulteren in de uitvaardiging van een verzoek door de USDA waarin wordt geëist dat de partij die zich niet aan de contractuele verplichtingen heeft gehouden een schadevergoeding betaalt. De USDA zal de vergunning opschorten of sancties opleggen aan een bedrijf dat verzuimd om deze vergoeding te betalen. Ook zal zij de exploitanten van de bedrijven beperkingen opleggen. Deze mogen niet in dienst treden of zich aansluiten bij een PACA-erkend bedrijf zonder goedkeuring van de USDA.   

Via deze straffen blijft de USDA de snelle en volledige betaling van AGF-orders afdwingen om zo de rechten van verkopers en kopers op de markt te beschermen.

Klik hier voor een overzicht van bedrijven die de PACA eerder hebben overtreden. 

Voor meer informatie:  
John Koller
USDA
Tel: +1 202 720 2890
Email: [email protected] 
www.ams.usda.gov

Publicatiedatum: