Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start-up production line met optische sorteerder voor verwerking aardappelen

Afgelopen maand heeft Marcelissen een productielijn voor het verwerken van aardappelen in verschillende eindproducten opgeleverd bij Funk Kartoffeln. Marcelissen heeft de volledige lijn van A tot Z verzorgd.
Funk Kartoffeln kwam met de vraag om zowel krieltjes, aardappelen die in ½, ¼, ⅙ gedeeld dienen te worden en overmaat aardappelen op 1 lijn te kunnen verwerken in een zo continu mogelijk proces met zo min mogelijk personeel. "Dit was een uitdaging die we graag aangingen met de klant", aldus Marcelissen.Optische Sorteerder met zes uitgangen
"Hetgeen deze lijn bijzonder maakt is niet het gebruik van een messenschiller of halveerder, welke wel geïnstalleerd zijn, maar het gebruik van onze vernieuwde Optische Sorteerder met maar liefst 6 uitgangen en een overloop. De gebruikersvriendelijke Ellips interface zorgt ervoor dat de klant zelf de kwaliteit, en daarmee het schilverlies en afval, van zijn productielijn kan sturen. De Optische Sorteerder vormt als het ware het (elektronische) hart van de lijn waarmee de klant het hoogste rendement uit zijn product kan halen en gelijktijdig voedselverspilling en afval kan reduceren tot het minimum.
Door middel van buffertransportbanden worden 3 verschillende aardappelmaten, die later gedeeld moeten worden, separaat opgevangen. Deze komen uiteindelijk op een drie-sporen transportband terecht, iedere maat een eigen spoor, alvorens ze de 6-baans deelmachine bereiken. Deze 6-baans deelmachine hebben wij zo gebouwd dat de aardappelen per 2-banen op diverse manieren gesneden worden", zegt het bedrijf. 

Een uitdagend project
Daarnaast is er een uitgang gereserveerd voor het verder verwerken van krieltjes, 1 uitgang voor het verder verwerken van de overmaat en 1 uitgang voor het slechte product, welk verpulverd wordt in een shredder. De overloop wordt gebruikt voor repeel aardappelen welke via een lange transportschroef retour geleid worden richting de messenschiller.
"Zoals gezegd was het een uitdagend project waar we met veel plezier op terugkijken. Wij willen de familie Funk dan ook feliciteren en veel succes wensen met hun volledig nieuwe Marcelissen productielijn", besluit Marcelissen. 

Voor meer informatie:
Marcelissen
Blauwwater 14
5951 DB Venlo
+31 (0) 77 475 2002
[email protected] 
www.marcelissen.nl 

Publicatiedatum: