Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili exporteerde 1.345 ton blauwe bessen in week 43, een stijging van 14%

De maximumtemperaturen zijn de afgelopen dagen weer op een hoog niveau gekomen in Chili, vooral in de centrale en zuidelijke centrale gebieden, na enkele regenbuien eind vorige week. De oogstwerkzaamheden zijn momenteel gericht op de noordelijke regio's, met meer opbrengsten in vergelijking met het vorige seizoen op dezelfde datum. Intussen rijpen de blauwe bessen in de centrale en zuid-centrale zones geleidelijk, vooral in de tunnels. De blauwe bessen in de reguliere fruitgaarden zonder bescherming worden echter al geoogst en daarom wordt in november een toename van de export verwacht.

Samengevat is er tot week 43 1.345 ton blauwe bessen geƫxporteerd, ruim 14% meer dan in dezelfde week van het vorige seizoen. Het merendeel van dit volume bestaat uit biologische blauwe bessen, met een aandeel van 55% tot nu toe. Wat de markten van bestemming betreft, heeft Noord-Amerika 55% van het tot nu toe verscheepte volume en het totaal aan biologische blauwe bessen ontvangen, terwijl het Verre Oosten 42% van het tot nu toe verscheepte volume heeft ontvangen.

In de VS werd in de maand september 144.500 ton diepgevroren blauwe bessen opgeslagen. Dit is een record en 10% meer dan in september 2019.

Publicatiedatum: