Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nature's Pride introduceert kartonnen verpakking voor avocado's

In lijn met haar verduurzamingsplan voor verpakkingen, introduceert Nature’s Pride een volledig kartonnen verpakking voor avocado’s. Deze verpakking is een grote stap in het reduceren van plasticgebruik. Daarnaast bestaat het uit één type materiaal, karton, waardoor het geheel recyclebaar is en het gebruik van het etiket bespaard wordt.

De nieuwe avocadoverpakking is gemaakt van 100% recyclebaar gecertificeerd karton. Door deze verandering door te voeren op de 2-pack verpakkingen, bespaart het bedrijf 52.000 KG plastic op jaarbasis. Naast deze verduurzaming, levert de nieuwe verpakking ook een reductie op in transport van de plano verpakkingen: 21 vrachtwagens minder t.o.v. 2019.

Het model van de nieuwe avocadoverpakking biedt nog steeds goede zichtbaarheid van het product en is een goede drager van het EAT ME merk. Daarnaast bevat het relevante informatie voor de consument, waaronder de voedingswaarden van het product, wat sinds de uitbraak van COVID-19 een belangrijk koopargument is voor consumenten.

De nieuwe avocadoverpakking wordt gefaseerd doorgevoerd bij klanten. In lijn met de avocadoverpakking, zal Nature’s Pride op termijn ook haar verpakkingen voor mango’s, kiwi’s, passiefruit en chilipepers verduurzamen. Lees het volledige duurzaamheidsplan van Nature’s Pride op: www.naturespride.nl/duurzaamheid 

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
T: +31 174 52 59 00
[email protected]    

Publicatiedatum: