Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wilko Fruit start Marokkaans Clementineseizoen op vanuit de Gharb

Tholen - Afgelopen vrijdag zijn bij Wilkofruit de eerste Maroc Clementines gearriveerd. "Deze clementines komen uit de Gharb, het eerste gebied in Marokko waar de betere clementines vandaan komen", vertelt Wilko van der Zwaard. "Het fruit is echt van smaak , sappig en heeft een goede kleur. Dit heeft te maken met het verschil tussen dag- en nachttemperatuur, dat in deze streek het grootst is."

"Ook niet onbelangrijk om een sappige mandarijn te produceren, is dat er genoeg water is voor irrigatie. Ook dit is er voldoende beschikbaar in de Gharb. De eerste aankomst had een brix tussen de 11-12,5", vertelt Wilko. "Over drie weken starten we ook het sinaasappelseizoen op met de eerste Navels."


Gaudias, fruits for pleasure

"Uiteraard is Berkane de beste streek in Marokko voor clementines. Deze zullen over 2-3 weken starten aangezien het fruit nu nog niet rijp is. In Marokko zijn kalibers middel tot klein te noemen. Na de tegenvallende oogst van verleden jaar hangen de bomen vol. Dit jaar kan een normaal jaar genoemd worden."

"Wat ook interessant is om te weten is dat de kleinste maten het lekkerst zijn. Kalibers 3 en 4 zijn volop beschikbaar. We kunnen alle maten leveren in 10, 12, en 15 kilo en pitufo voor supermarkten voor acties en staan klaar om programma's en acties in te vullen, natuurlijk in Gaudias karton", besluit Wilko.

Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilko Fruit B.V.
Heilaar-Noordweg 14
4841 ZZ Prinsenbeek
[email protected]  
www.wilkofruit.com