Gericht op welvarende één- en twee persoonshuishoudens

Nieuw type AGF-specialist in China in opkomst

In de grote Chinese steden wint een nieuw soort markt aan populariteit, die aantrekkelijk is voor een meer welvarend deel van de bevolking en die ook gericht is op het ontvangen van groepen toeristen. Deze winkels omvatten onder meer AGF-markten die meer georganiseerd en goed ingericht zijn. De markt voorziet in verse groenten en fruit, maar ook in bloemen, gekookte gerechten en gestoomde broodjes.

Foto: CGTN

Deskundigen zeggen dat de groeiende vraag naar nieuwe markten voor vers voedsel voortkomt uit de verandering in de typische Chinese gezinssamenstelling. Ongeveer 30 tot 40% van de huishoudens bestaat tegenwoordig uit één of twee personen. De nieuwe markten spelen daarop in, zij voorzien deze consumenten van vers en convenient voedsel van goede kwaliteit.

Met het oog op het groeipotentieel van de markt doen zelfs een aantal buitenlandse bedrijven mee. De Japanse detailhandelaar in huishoudartikelen Muji heeft plannen aangekondigd om zijn allereerste groentenwinkel in het land, in Shanghai, te openen.

Enkele jaren geleden was er een investeringspiek in de AGF-sector, maar dat zwakte af in de afgelopen drie jaar. Maar Covid-19 heeft de zaken weer wat opgeschut en Muji probeert zijn voordeel te doen met deze tweede golf. Er zijn op dit moment evenwel geen duidelijke leiders in de markt, dus er is ook sprake van veel gediversifieerde concurrentie.

Bron: news.cgtn.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven