Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kaskomkommers uit Moskou naar de EU geëxporteerd

Voor het eerst zijn kaskomkommers uit de regio Moskou naar de Europese Unie geëxporteerd. De Russische nieuwsbron RIAMO meldt dit in een interview met Andrei Razin, minister van Landbouw en Voedingsvoorziening van de regio Moskou.

Volgens Razin zijn er dit jaar voor versproducten uit zijn regio nieuwe exportbestemmingen geopend. "Oostenrijk, Indonesië, Ierland, Maleisië, Noorwegen, Slovenië, de Filippijnen, Zwitserland en Argentinië. En vorige week werden onze komkommers uit kassen in de buurt van Moskou voor het eerst geleverd aan de Europese Unie."

Hij legt uit dat de meeste voeding die in de regio Moskou wordt afgezet in de regio zelf wordt geteeld. China is een belangrijke exportmarkt, die nog steeds groeit, en nu openen zich steeds meer markten.

Voor EU-leveranciers is het sinds 2014, toen er een boycot werd ingesteld, niet meer mogelijk om groenten en fruit naar Rusland te exporteren. Rusland heeft sindsdien veel geïnvesteerd in zijn eigen tuinbouwsector.

Bron: Riamo.ru

 

Publicatiedatum: