Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Namibische druivenoogst gestart

Afgelopen week 44 zijn op de farm van Solar Grapes in Aussenkehr , Namibië de eerste seedless druiven geoogst. De farm heeft deze naam vanwege de zonnepanelen waarmee de energiebehoefte van de farm opgewekt wordt. Qua duurzaamheid is Solar vanaf de start van de farm hiermee een voorloper geweest in de vallei.

"De totale aanplant op de farm is bij elkaar 250 ha waaronder heel veel nieuwe goed smakende ARRA variëteiten. Het komende seizoen is de verwachte productie 600.000 kartons die door Hillfresh exclusief op markt gebracht zullen worden. Hiermee zijn we een integraal onderdeel van de supplychain en we zijn dan ook erg trots op onze partnership met Solar Grapes", vertelt Jan Willem Lagendijk.

De eerste geoogste volumes zijn van de variëteit Early Sweet gevolgd door Prime Seedless en daarna de andere soorten. De eerste rode variëteiten staan gepland voor oogst week 45. "Het seizoen komt met een lichte vertraging op gang, maar Solar Grapes loopt zoals altijd een volle week voor op de rest van de Valley, waardoor we vroeg kunnen aansluiten op de aankomsten vanuit Brazilië en Peru. Zowel brix-levels als de maat zijn voor de eerste blokken al op de gewenste niveaus en we verwachten vanaf aankomst week 48 mooie volumes en ruime mogelijkheden voor actieplanning rond de kerstdagen."

Voor meer informatie:
Jan-Willem Lagendijk
HillFresh
T +31-180 898 092
M +31-682 520 800
[email protected] 
www.Hillfresh.eu 

Publicatiedatum: