Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er is geen reden om fruit nog steeds met de hand te tellen en te meten"

De digitale oplossing van Pixofarm voor de fruitsector wordt nu gebruikt door telers in Chili, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland, nadat klanten in Europa verslag hebben gedaan van de goede ervaringen met deze app. Pixofarm maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om het tellen van fruit en de grootte van de vruchten gemakkelijk te digitaliseren via een smartphone-applicatie.

Deze unieke aanpak is een nieuwe speler op het gebied van gewasbewaking en onderscheidt Pixofarm van zowel de traditionele methode van handmatig tellen en meten van fruit als de duurdere en minder toegankelijke volautomatische oplossingen die er op de markt verkrijgbaar zijn.

"Fruittelers zijn duidelijk op zoek naar een slimme en flexibele aanpak op dit gebied," zegt Farid Edrisian, directeur van Pixofarm. "Er is geen reden om fruit nog steeds met de hand te tellen en te meten, terwijl een slimme oplossing alle voordelen direct op de smartphone van de teler laat zien."

Kenmerken en voordelen van Pixofarm
"De nieuwe technologie houdt de groei van het fruit en het aantal vruchten in de gaten om de fruittelers te helpen de juiste beslissingen te nemen en hun middelen efficiënter te gebruiken. Daarnaast biedt Pixofarm betrouwbare voorspellingen van de verdeling van de fruitgrootteklasse en de totale opbrengst en dat weken van tevoren. Het verbetert ook de voorspelbaarheid en efficiëntie van de bedrijfsvoering, de logistiek, de marketing en de verkoop."

Het online dashboard vereenvoudigt het administratieve beheer van verschillende teeltlocaties. De oplossing is 100% flexibel en toegankelijk voor elke fruitteler wereldwijd. "Last but not least, het systeem is kostenefficiënt zonder enige beperking in tijd of frequentie van de metingen," aldus Edrisian.

Voor meer informatie:
Georg Karner
Pixofarm
+43 660 359 1438
[email protected]
www.pixofarm.com

Publicatiedatum: