Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Packaging Innovations jaar uitgesteld naar november 2021

De komende editie van Packaging Innovations, die in november 2020 op de agenda stond, wordt verplaatst naar november 2021. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten besloten. “Wij merkten in de afgelopen periode dat steeds meer exposanten zich zorgen maakten over hun deelname vanwege de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het is onze primaire taak om te luisteren naar de community en met hen mee te denken. Om die reden hebben wij een inventarisatie gedaan onder onze huidige exposanten ten aanzien van de doorgang van Packaging Innovations 2020. Hieruit bleek dat een overgrote meerderheid ervoor kiest om hun deelname door te schuiven naar 2021. In goed overleg is besloten de beurs te verplaatsen naar volgend jaar. De geplande locatie – Taets Amsterdam – zal daarbij ongewijzigd blijven”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content bij Easyfairs.

Beurzen als doorstroom locatie, maar toch verplaatsing?
Beurzen worden door de Nederlandse overheid bestempeld als doorstroom locatie, wat betekent dat er geen maximale groepsgrootte wordt gehanteerd. De organisatie van Packaging Innovations had alles in werking gesteld om de beurs op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Van den Nieuwenhuizen geeft aan: “Het klopt dat wij onze beurzen op een veilige manier kunnen organiseren. We worden hierin ook gesteund door lokale overheidsinstanties en de veiligheidsregio. Aan de andere kant hebben wij de afgelopen tijd een veranderend sentiment gevoeld vanuit niet alleen onze exposanten, maar ook andere betrokken partijen. Dat is iets waarvoor wij onze ogen niet willen sluiten. We willen te allen tijde voorkomen dat de maatregelen ten koste zouden gaan van het succesvolle concept. Dit concept gaat niet alleen gepaard met de experience, maar valt of staat ook met het aanbod van innovatieve verpakkingsexperts en de toestroom van nieuwsgierige bezoekers.”

Proactief gecommuniceerd naar de community
Ondanks dat er geen beperkingen zijn opgelegd ten aanzien van het organiseren van vakbeurzen in november dit jaar, kiest de organisatie voor een proactieve aanpak met de verplaatsing naar november 2021. Van den Nieuwenhuizen licht toe: “Zoals eerder benoemd is dit een uitzonderlijke situatie en wij moeten meedenken met de community. Packaging Innovations is al jarenlang een begrip voor duizenden professionals. Dat behouden we alleen door een kwalitatieve beurs neer te zetten samen met onze exposanten en partners. We zijn nu ook op een punt waarop de markt ons vraagt een knoop door te hakken. Inventarisatie onder huidige exposanten leert ons dat, op een enkeling na, de wens is dat we verplaatsen naar november 2021. Wij zijn enorm blij met de commitment vanuit de exposanten en kijken uit naar een inspirerende en vooral interactieve omgeving in 2021.”

Vooruitblik
“We nemen de komende periode contact op met alle exposanten en betrokken partijen en doen er alles aan om de verplaatsing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samen gaan we voor wederom een succesvolle editie in 2021 waar de sector elkaar in een informele sfeer kan ontmoeten en zaken doen”, aldus Corine Visser, kersverse Head of Cluster van team Packaging, Print & Logistics en Bakkersvak & IJs-Vak. “Ik had de (nieuwe) kennismaking met de markt anders voorgesteld, met een mooie editie van Packaging Innovations in november 2020. Helaas is dat nu niet mogelijk. Maar tegelijkertijd biedt ons dit de mogelijkheid om volgend jaar een high-end editie neer te kunnen zetten die Packaging Innovations-waardig is en waarin actuele onderwerpen worden behandeld”, sluit Visser af.

Packaging Innovations 2021 vindt in november 2021 plaats in Taets Amsterdam. De exacte datum kan mede i.v.m. privéomstandigheden bij Taets nog niet worden bevestigd.

Voor meer informatie:
www.packaging-innovations.nl

Publicatiedatum: