Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerder dan ooit

Eerste komkommers uit belichte teelt geveild bij The Greenery

De eerste belichte komkommers van teler Qcumber zijn vandaag geveild bij The Greenery Growers. Dit jaar heeft The Greenery voor het eerst een overlap tussen de traditionele en de belichte teelt. Kwam Qcumber vorig jaar op 27 november al in productie, dit jaar zijn ze eerder dan ooit.

Op 29 oktober heeft The Greenery Growers (onderdeel van The Greenery) haar eerste belichte komkommers geveild. Dit zorgt ervoor dat The Greenery voor het eerst in haar bestaan jaarrond komkommers tot zijn beschikking heeft.

Kees Hendriks(Qcumber) is blij dat het weer gelukt is. “We ervaren nu dat jaarrond telen mogelijk is, al komen ook daar weer nieuwe uitdagingen bij kijken. Dat geldt zowel voor het vermarkten van het product als voor het teelttechnische gedeelte."

Nick Rietveld benadrukt dat dit de toekomst is. "Ons grootste voordeel ten opzichte van importkomkommers is betrouwbaarheid en een constante levering met een goede kwaliteit. We merken dat de vraag en de behoefte naar contracten vanuit retailers toe neemt. We zien ook dat het landelijke areaal belichte teelt uitbreidt en dat er steeds meer telers vroeger starten en dus in productie komen."

Sinds juni dit jaar werkt The Greenery vanuit diverse bedrijfs-onderdelen met een gerichte focus. The Greenery Growers verzorgt het aanbod van de Nederlandse telers.

Voor product- en commerciële informatie:
Nick Rietveld
The Greenery Growers
Tel: +31 (0)180 657 824
Mob:  +31 (0)6 27 026 100
[email protected] 

Publicatiedatum: