Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse premiumaardappelen in papieren verpakking

Het Italiaanse Azienda Agricola Marina, dat in 2008 is opgericht, houdt zich bezig met een kleine, maar kwalitatief hoogwaardige aardappelteelt. De aardappelen worden verpakt in recyclebaar papier dat is voorzien van een nieuw grafisch ontwerp. Aanvankelijk werd er op 5000 m2 geteeld, maar inmiddels is dit uitgebreid naar een aardappelareaal van 2,5 hectare en jaarlijks wordt er ongeveer 100 ton aardappelen geoogst. In 2016 is er ook gestart met de teelt van borlottibonen en jaarlijks geeft dit een opbrengst van 500 à 600 kilo.

Archieffoto

“De aardappelen worden geteeld in de zone rond Bleggio (Trento), waar de kleiachtige bodem zorgt voor een uitstekende smaak. De aardappelen worden op een natuurlijke manier bewaard en ontkiemen niet. De rassen die we telen zijn momenteel Cicero en Jelly, maar het is ons doel om te blijven zoeken naar nieuwe ziekteresistente rassen die geschikt zijn voor ons klimaat”, zegt eigenaar Giordano Reversi. 

Aanvankelijk werden de aardappelen in zakken van 10 kg verpakt, maar sinds kort zijn dit zakken van 2 kg gemaakt van 100% recyclebaar papier en voorzien van een nieuw grafisch ontwerp.

De papieren verpakking van Marina-aardappelen

“We waren op zoek naar een eco-duurzame verpakking die aansluit bij de bedrijfsethiek en die de aardappelen op een aantrekkelijke manier presenteert. Wij vinden een circulaire economie erg belangrijk en de verpakking moet dit ook uitstralen”, zegt Reversi. 

De aardappeloogst in volle gang

“Door de nieuwe verpakking moesten we een proces automatiseren dat altijd handmatig werd uitgevoerd. We zijn er trots op dat we het eerste bedrijf in Trentino Alto Adige zijn die de aardappelen in een volledig recyclebare en plasticvrije verpakking aanbiedt.” 

“In de verpakking wordt een microklimaat gecreëerd om de levensduur van de aardappelen te verlengen. De smaak wordt hierbij behouden. De aardappelen worden niet groen, omdat ze beschermd zijn tegen licht. Het is dan ook onze wens om de gewassen te laten ruiken en smaken alsof ze net geoogst zijn”, besluit Reversi.

Voor meer informatie:
Giordano Reversi
Az. Agricola Marina
+39 336 210213
[email protected]
Facebook

Publicatiedatum: