Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De EU-27 agrofoodhandel groeit nog steeds, ondanks Covid-19 en Brexit

Ondanks de economische effecten als gevolg van Covid-19 en de onzekerheden in verband met Brexit, is de agrofoodhandel van de EU-27 in de eerste zes maanden van 2020 blijven groeien. Tussen januari en juni bedroeg de waarde van de export van agrovoedingsmiddelen van de EU-27 in totaal 90,2 miljard euro (een stijging van bijna 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2019), terwijl de waarde van de invoer steeg tot 62,7 miljard euro (een stijging van bijna 2,5%). De EU had in deze periode dus een handelsoverschot van 27,4 miljard euro, een stijging van 3% ten opzichte van de overeenkomstige maanden van 2019.

Na een daling in mei trok de maandelijkse waarde van de EU-27 export in juni aan en bleef de maandelijkse waarde van de EU-invoer verder dalen, na een neerwaartse trend sinds maart van dit jaar.

De export van EU-agrolevensmiddelen bleef sterk presteren in China en de regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). De uitvoer naar China is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 2,23 miljard euro gestegen, voornamelijk als gevolg van de verkoop van varkensvlees (waarvan de exportwaarde in deze periode met 1,74 miljard euro is gestegen), alsmede van tarwe, slachtafval en babyvoeding.

In de MENA-regio is de waarde van de uitvoer van land- en tuinbouwproducten uit de EU vooral gestegen in Saoedi-Arabië (met 484 miljoen euro), Algerije (385 miljoen euro) en Marokko (313 miljoen euro). Deze groei werd aangedreven door een sterke vraag naar gerst en tarwe uit de EU.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Publicatiedatum: