Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Normec Foodcare:

"Wekelijks meten we in 7 landen de kwaliteit van AGF in supermarkten"

Sinds afgelopen jaar maken Innovative Fresh en N&S Quality deel uit van Normec Foodcare. "Hiermee beschikken we over jarenlange ervaring en expertise in AGF op het gebied van kwaliteit, keur en smaakinformatie", zegt Normec Foodcare. 

Kwaliteitsbeoordeling door de ogen van de consument
"Wekelijks meten we in 7 landen de kwaliteit van groenten en fruit in supermarkten. Monsters van groenten en fruit worden in ons laboratorium geanalyseerd op relevante kwaliteitsindicatoren zoals textuur, hardheid, suikergehalte en zuurgraad. We beoordelen ook smaak, kwaliteitsgebreken en het algehele uiterlijk. Met deze  benadering wordt exact gemeten wat de consument ervaart. De kwaliteitsanalyse wordt gecombineerd met andere factoren zoals prijs, variëteit, houdbaarheid, leverancier en land van herkomst. Dit geeft een 360 graden beeld van groenten en fruit in supermarkten en een volledig inzicht in de prestaties van verse producten, tot aan het moment van consumptie", aldus het bedrijf. 

"Maak kwaliteit inzichtelijk met Keur"
Er komt geen partij de winkel in, voordat deze is gezien door een keurmeester; de optimale kwaliteitsbeoordeling voor levering. "In de AGF-sector zijn wij specialist in keur, het opmaken van specificaties, voldoen aan eisen en wetgeving, inzet van (interim) keurmeesters en opleiden van professionals: van Basiscursus AGF tot P-modules en de leergang tot Gediplomeerd Keurmeester AGF", zegt Normec. "Van het begin tot het eind dragen we bij aan het beheersen en continu verbeteren van kwaliteit van groenten en fruit. In de onlangs verschenen whitepaper ‘AGF: kwaliteit kan altijd beter’ worden de vier maatregelen om de kwaliteit van groenten en fruit te verbeteren uitgebreid toegelicht."

Alle krachten gebundeld
"Met het samenvoegen van Innovative Fresh en N&S Quality met Normec Foodcare ontstaat een brede pool van kennis, ervaring en deskundigheid in alle facetten van de AGF-sector. Als kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak bieden we een passende oplossing, die aansluit op de behoefte van onze klanten. Met dit bredere pallet aan diensten ontzorgen we onze klanten en kunnen we synergievoordelen bieden op het gebied van food consultancy, lab analyses en sensorisch onderzoek."

"Vanuit onze hoofdvestiging in Den Bosch zijn we actief in Nederland en België met locaties in onder andere Antwerpen, Amstelveen, Heemskerk, Woerden en Zwolle. Normec Foodcare is onderdeel van Normec Group", besluit het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Normec Foodcare
Balkweg 3
5232 BT 's-Hertogenbosch
Tel: +31 (0)73 303 02 88
www.normecfoodcare.com  

Publicatiedatum: