Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese knoflookseizoen van start met veel vraag en hoge prijzen

In China wordt volop nieuwe knoflook geoogst. De prijs van knoflook voor de koude opslag is vrij hoog. Dit wordt mede veroorzaakt door een gestegen kostprijs en een toegenomen vraag. Het aantal bestellingen uit overzeese markten blijft toenemen en handelaren staan ter plekke in de rij om knoflook aan te kopen.

"De knoflookmarkt trekt steeds meer aan," zegt Annie Chen van Jining Fenduni Foodstuff. "De prijs is hoog in vergelijking met vorige zomer. Dat komt vooral doordat de kostprijs is gestegen door hogere uitgaven voor arbeid en opslag. Knoflook heeft desinfecterende eigenschappen en versterkt het immuunsysteem, waardoor de vraag van de consument juist tijdens de coronapandemie is toegenomen, ook vanuit overzeese markten. Knoflook is daarbij een essentieel ingrediƫnt in de Chinese keuken, dus de vraag vanuit de horeca is altijd al sterk."

De exportprijs van knoflook was vrij stabiel voordat het nieuwe knoflookseizoen begon. Deze omstandigheden hielden enige tijd aan, tot twee weken geleden. Toen begon de prijs plotseling te stijgen. De kwaliteit van de Chinese knoflook is hoog en de prijs is over het algemeen laag in vergelijking met knoflook uit andere landen. De vraag naar Chinese knoflook in het buitenland blijft sterk. Daarom verwachten specialisten dat de prijs in de nabije toekomst zal blijven stijgen.

"We exporteren onze knoflook naar een groot aantal landen. Onze grootste exportmarkt is Afrika, gevolgd door Zuid-Amerika en Zuid-Aziƫ. Veel Europese landen zijn net begonnen of staan op het punt om in een tweede lockdown te gaan, maar we denken niet dat dit gevolgen zal hebben voor de Chinese knoflookuitvoer," besluit Chen.

Voor meer informatie:
Annie Chen - salesmanager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype: fenduni5 
WhatsApp: + 86 18678710377 
WeChat: + 86 18678710377 
Viber: + 86 18678710377 
[email protected] 
www.garlics.com 
www.china-garlic.com 

Publicatiedatum: