Wit-Rusland: fruitteelt in de afgelopen 10 jaar met factor 13 toegenomen

Volgens Tatiana Karbanovich van het Centraal Bureau voor de Akkerbouw van het Wit-Russische ministerie van Landbouw en Voedselvoorziening, is de opbrengst van fruit en bessen van particuliere tuinbouwbedrijven in Wit-Rusland de afgelopen tien jaar dertien keer zo groot geworden.

Op de thuismarkt voldoet de binnenlandse productie nog niet volledig aan de vraag naar appelen. Daarom worden er elk jaar nieuwe appelboomgaarden aangeplant. In de periode 2016-2019 is maar liefst 3.300 ha aangeplant. Tot nu toe is er dit jaar al 315 ha beplant en het werk gaat nog steeds door.

In de afgelopen tien jaar is op dit gebied een aanzienlijke verbetering gerealiseerd. De staatsbedrijven binnen de tuinbouwsector verhoogden de productie van (zacht)fruit met een factor 4,2 ten opzichte van 2010. Particuliere tuinbouwbedrijven zagen hun fruitoogst met een factor 13 toenemen.

Verwacht wordt dat dit jaar 6,1 mln ton aardappelen, 601.000 ton (zacht)fruit en 1,8 mln ton groenten zullen worden geoogst door Wit-Russische particuliere telers en staatstuinbouwbedrijven. De particuliere telers zullen naar verwachting 1,1 mln ton aardappelen, 170.000 ton (zacht)fruit en 625.500 ton kas- en vollegrondsgroenten op de markt brengen.

Bron: eng.belta.by


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven