HelloFresh gaat in VK voor duurzaam geteelde aardappelen

Fairfields Farm, een aardappelteler in het Engelse Essex, kondigde onlangs aan dat het HelloFresh gaat voorzien van aardappelen, die met een zo laag mogelijke milieu-impact worden geteeld. HelloFresh is een mondiale speler op het gebied van verse maaltijdboxen. Het bedrijf is actief in 14 landen en leverde alleen al in het tweede kwartaal van 2020 wereldwijd 149 miljoen maaltijdboxen.

Fairfields Farm gaat HelloFresh in het VK voorzien van verse aardappelen van haar familieteeltbedrijf in Colchester, Essex, en zal de receptendoos leveringsservice helpen in haar zoektocht om koolstofneutraal te worden. "We zijn verheugd om samen te werken met HelloFresh, de populairste receptenbezorgingsdienst in het Verenigd Koninkrijk," zegt Robert Strathern, derde generatie aardappelteler en eigenaar van Fairfields Farm. "HelloFresh werkt op dit moment met bedrijven die sterke duurzaamheidsreferenties kunnen bieden en wij hebben een aantal maatregelen genomen die een veel lagere CO2-voetafdruk beloven dan veel andere aardappeltelers," vertelt hij aan potatonewstoday.com.

Robert: "Onze verpakkingsfaciliteit wordt dagelijks voorzien van aardappelen die op ons familiebedrijf worden geteeld, wat betekent dat onze voedselkilometers zo laag mogelijk zijn. Daarnaast exploiteren wij een duurzame afvallocatie en zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe composteerbare verpakkingsprocessen. Het verminderen van onze impact op het milieu is een van onze grootste doelstellingen en het is fantastisch om met een ander merk te kunnen werken met hetzelfde doel voor ogen."

Adam Hill, inkoopdirecteur bij HelloFresh UK: "We zijn onlangs uitgegroeid tot 's werelds eerste CO2-neutrale maaltijdboxbedrijf en zijn verheugd om samen te werken met Fairfields Farm als aanvulling op onze voortdurende inspanningen op het gebied van duurzaamheid, omdat we ons inzetten om klanten op een duurzamere manier te laten genieten van heerlijke HelloFresh-recepten."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven