Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnegoed gaat voor Biocyclic Vegan Standard Label

Zonnegoed gaat zich voorbereiden voor certificatie van het Biocyclic Vegan Standard Label. Joost van Strien, de eigenaar van de biodynamische boerderij Zonnegoed in Ens, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de biologische teelt. De boerderij is gelegen op de zandgrond op de voormalige zeebodem in de Noordoostpolder in Flevoland. Sinds 1997 werkt Joost aan het steeds vruchtbaarder maken van de grond door middel van een techniek die het rijden met zware machines op de het land waar de producten staan voorkomt. Hij ploegt niet en gebruikt ook geen mest. Sterker nog, sinds 2020 gebruikt hij helemaal geen dierlijke mest meer.

Op een oppervlakte van 90 hectare teelt Joost aardappelen, pompoenen, pastinaak, wortelen, rode biet, erwten, sperziebonen, suikermaïs en gesneden meststoffen (een mengsel van luzerne, klaver, gras en kruiden). Dit mengsel helpt om de noodzakelijke stikstofvoorziening voor de bodem te produceren. Extra nutriënten worden verkregen door organische stof uit een nabijgelegen natuurgebied te composteren. Op deze manier is de nutriëntenkringloop in principe gesloten binnen het proces, waardoor deze vrijwel onafhankelijk is van externe input.

Voor meer informatie:

Joost van Strien
Zonnegoed
Oud Emmeloorderweg 34
8307 RA Ens
06 17234866
[email protected]  
www.zonnegoed.nl 

www.biocyclic-vegan.org 

Klik hier voor meer informatie over de andere Biocyclic-Vegan-producenten.

Publicatiedatum: