Egypte exporteerde dit seizoen al 1,4 miljoen ton sinaasappelen

De Central Administration of Agricultural Quarantine van het ministerie van Landbouw en Landherstel heeft cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat de export van Egyptische sinaasappelen dit seizoen tot 14 oktober 1.398.025 ton heeft bereikt.

De organisatie heeft een rapport uitgebracht waarin de rang van Egypte als 's werelds grootste exporteur van sinaasappelen voor het tweede jaar op rij in 2018/2019 en 2019/2020 wordt toegeschreven aan de hoge kwaliteit van het product, en de bereidheid van de Egyptische telers om te voldoen aan de normen van de markten die hun producten afnemen.

Het ministerie van Landbouw en Landherstel heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het openen van nieuwe markten voor Egyptische tuinbouwproducten door toezicht te houden op de teelt- en verpakkingsprocessen en ervoor te zorgen dat deze aan de veiligheidscriteria voldoen. Bovendien mag geen enkel product, dat niet aan de normen voldoet, het land verlaten.

Vorig seizoen exporteerde Egypte 1,68 miljoen ton sinaasappelen, 70.000 ton citroenen, 35.000 ton mandarijnen en 15.000 ton grapefruit.

De top 20 van de Egyptische voedselexport bedroeg in september 242 miljoen dollar (204,3 mln euro), volgens een recent rapport van de Algemene Organisatie voor Export- en Importcontrole. De lijst bevatte o.a. ook diepgevroren groenten, uien en knoflook.

Bron: egypttoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven