Pistache bovenaan de lijst van exportproducten

Iraanse tuinbouwexport groeit 12%

Volgens een ambtenaar van de Iraanse douane is de Iraanse tuinbouwexport in de eerste helft van het lopende boekjaar (20 maart tot 21 september) ondanks de uitbraak van Covid-19 met 12,2% gestegen.

Mehrdad Jamal Orounaqi: "De tuinbouwproducten die in H1 werden geëxporteerd hadden een waarde van € 2,1 mld, wat een stijging van meer dan 12% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar is." Hij voegde eraan toe dat de hoeveelheid van deze producten op meer dan 3,7 mln ton kwam.

Ook voegde hij eraan toe dat het volume van de geëxporteerde producten een stijging van 24,4% laat zien ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Top-exportproducten waren: pistache, tomaten, appelen, aardappelen en perziken.

Pistache staat met 47.000 ton en een waarde van € 257 mln boven aan de lijst van exportproducten, wat wijst op een groei van 143% in hoeveelheid en een stijging van 101% in waarde.

Export 2019-20 € 4,9 mld
Gegevens van het ministerie van Landbouw tonen aan dat Iran 7,1 mln ton tuinbouw- en voedingsproducten met een waarde van meer dan € 4,9 mld exporteerde in het laatste fiscale jaar dat eindigde op 19 maart 2020. Dit is een stijging van 2,3% in tonnage en een daling van 8,9% in waarde ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bron: financialtribune.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven