Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Een weekexport van 40.000 ton? Dan is er op zondag niemand naar de kerk geweest!"

Tholen - Volgens de gepubliceerde uienexportcijfers gingen er in week 39 bijna 40.000 ton Hollandse uien de grens over. Exporteur Gerard Hoekman van Mulder Onions heeft zo zijn twijfels bij de cijfers. "Mogelijk dat er wat cijfers gecorrigeerd zijn van de voorgaande week, want 40.000 ton uien, dat zijn er op weekbasis nogal wat. Dan is er op zondag niemand naar de kerk geweest....."

Dat neemt niet weg dat hij ook een goede vraag merkt naar de Hollandse uien. "We leven van de ellende van de ander, dat is altijd zo. Dit keer is dat de Indiase exportban, waardoor wij veel ruimte hebben met de export van met name rode uien naar het Verre Oosten. Bangladesh, Colombia, Hong Kong, Filipijnen, momenteel vraagt heel die hoek naar Hollandse uien."

Of deze markt stand kan houden? "Men verwacht dat eind november de Indiase exportban eraf gaat, dus het lijkt erop dat we voorlopig vrij spel hebben. Maar mogelijk wordt het exportverbod nog wel verlengd", aldus Gerard. "Gelukkig zijn de uien kwalitatief goed. We hebben even wat problemen gehad toen het zo extreem heet was, maar in de zaaiuien hebben we nog geen kwaliteitsproblemen gehad."

"We zien nu ook wel wat beweging in de prijs. Deels komt dat door de vraag, maar ook door het simpele feit dat als er geen afland handel meer beschikbaar is, de boer ook zijn uien niet voor een afland-prijs uit de schuur gaat halen. De prijs ligt nu voor alle sorteringen gemiddeld rond de 20 cent en dat is toch een paar cent meer dan de laatste weken."

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel: 045-5678700
Fax: 045-5678708
gerard@mulder-onions.com  
www.mulder-onions.com