Tholen - Op de aardappelmarkt is er momenteel een duidelijke scheiding te zien tussen de afzet van friet- en consumptieaardappelen. "De afzet van de consumptiemarkt loopt gewoon goed. De export naar Afrika loopt ook heel aardig, alleen de frietmarkt is momenteel dramatisch en helaas trekt die de consumptiemarkt mee naar beneden", vertelt Kees Schouten van Altena Potatoes uit Veen.

"Zo valt de export van de Agria's gewoon tegen. Hier zijn de restaurants al dicht en de vraag is hoe dat elders in Europa zich ontwikkeld. Je merkt al dat klanten in Frankrijk en Spanje veel later bestellen. Het is allemaal korte termijnwerk", verzucht Kees. "Normaal hebben wij een leuke afzet aan Spaanse fabrieken die de hotels en restaurants voorzien, maar die hebben nu maar heel weinig nodig, terwijl zij normaal rond deze tijd beginnen te vragen."

"De kwaliteit van de aardappelen is goed. Wel moet er hier in de omgeving nog veel gerooid worden. Van de late rassen zit nog wel 70% in de grond. Als het nou tot begin volgende week droog blijft, kan er op de normale kleigronden wel heel wat gebeuren", besluit Kees 

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen 
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl       
www.altenapotatoes.com