Veganisme doet Britse vraag naar zoete pompoen stijgen

De veganistische hausse heeft ertoe bijgedragen dat de Britse vraag naar zoete pompoen tot recordhoogte is gestegen.

Tesco's pompoenteler plantte dit jaar 100.000  pompoenen, die een zoetere smaak hebben dan de decoratievariant. Dit is het grootste aantal tot nu toe en een toename van 150% in de afgelopen twee jaar.

Steve Whitworth van Oakley Farms: "Groot-Brittannië begint meer op Amerika te lijken wat betreft het gebruik van pompoenen. Ze worden niet alleen als decoratie gekocht maar ook om te eten, pompoenen zijn heerlijk in soepen en taarten. Als gevolg van deze groeiende populariteit hebben we dit jaar 100.000 zoete pompoenen geplant." Oakley Farms ligt bij Wisbech in Cambridgeshire. Het is een van de grootste leveranciers van pompoenen in het Verenigd Koninkrijk.

David Tavernor, pompoeninkoper bij Tesco : "Pompoenen worden niet langer alleen door ouders voor hun kinderen gekocht als Halloweenversiering. Dankzij de vegan voedingsrevolutie zijn ze erg populair bij veganisten en nemen ze zelfs een prominente plaats in als hoofdbestanddeel voor het feestelijke kerstdiner."

In de supermarkt zijn dit jaar vier soorten pompoenen te verkrijgen, waaronder duivelsrode en spookwitte soorten, decoratiepompoenen in verschillende maten, zoete kookpompoenen en flespompoenen.

Bron: uk.style.yahoo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven