Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Geen draagvlak bij ondernemers en ouderen zitten er niet op te wachten volgens CBL

"Schaf boodschappenuurtje voor ouderen zo snel mogelijk af"

Uit een rondgang van het CBL onder haar leden blijkt dat zowel de doelgroep als de supermarkt niet echt zit te wachten op het boodschappenuurtje voor ouderen meldt het AD. Bovendien doet de doelgroep waar dit uur voor bedoeld is boodschappen op het moment dat het hun uitkomt. 

Op 5 oktober werden supermarkten verplicht om twee uur per weekdag exclusief geopend te zijn voor ouderen en klanten uit andere kwetsbare groepen. Het CBL gaf toen aan na de eerste week de maatregel te evalueren. Dat deed men middels een enquête onder de leden. 

Aan het begin van de maatregel gaf het CBL al aan dat het kabinet eventueel maatwerk voor supermarkten en de betreffende doelgroepen overhaast en ondoordacht heeft genegeerd. Zo verschilt de bevolkingssamenstelling per wijk waar supermarkten zich bevinden en plannen veel supermarkten het ouderenuurtje in aan de rand van hun openingstijden, bijvoorbeeld voor openings- of na sluitingstijd. Daarom pleit het CBL voor het afschaffen van dit verplichte boodschappenuurtje.

Bron: CBL, AD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven