Doel: 7.200 ton eindproducten per jaar

Nieuwe fabriek voor verwerken en invriezen van groenten in Volgograd in gebruik genomen

Het bedrijf Volgogradtruboplast heeft een unieke lijn voor het shock vriezen van groenten op de markt gebracht. Het investeringsproject met een totale waarde van 545,2 miljoen roebel (€ 6 mln) ging in 2018 van start en werd op regionaal niveau ondersteund. Het project kreeg ook een lening van het Fund for the Perspective Development van de regio Volgograd.

De hightech productieketen bestaat uit moderne klimaatapparatuur. De verwerkingsfaciliteit heeft vier productielijnen voor bloemkool, ui, paprika en wortel. Later zal het assortiment worden uitgebreid met broccoli, courgette, aubergine, courgette en tomaten. De groenten worden geleverd door telers uit de Volgograd-regio.

De productielijnen worden tot eind november a.s. gefaseerd in gebruik genomen. De ontwerpcapaciteit van de onderneming is 20 ton verwerking per dag met 7.200 ton eindproducten per jaar. Meer dan 25 ton groenten kunnen in een lage temperatuurkamer (-600°C) worden opgeslagen.

Andrei Bocharov, gouverneur van de regio: "We werken aan een enkele productieketen op het grondgebied van de regio Volgograd, inclusief de productie, opslag, verwerking en verkoop van producten. Er zijn al een aantal investeringsprojecten uitgevoerd, waardoor het opslagterrein is verdubbeld tot 320.000 ton, en de verwerkingsvolumes tot 440.000 ton."

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven