Goede kwaliteit Oekraïense uien verwacht

Eén van de belangrijkste gewassen van het seizoen 2020/21 in Oekraïne is ongetwijfeld de ui. De uienprijzen bereikten in de tweede helft van het seizoen twee jaar op rij een recordhoogte. De hoge prijzen trokken nieuwe spelers in deze sector aan en zorgden voor extra belangstelling in de verwerkingsindustrie. Zoals de projectanalisten al in het voorjaar van 2020 voorspelden, blijft het uienareaal het komende jaar groeien.

Deskundigen van APK-Inform (een agentschap voor landbouwconsultancy) voorspelden, op basis van een toename van het areaal, een stijging van de import van plantuien; rapporten van vertegenwoordigers van zaadbedrijven voorzien een groei van de bruto uienopbrengst in 2020 ten opzichte van vorig jaar, zelfs als rekening wordt gehouden met een onbeduidende afname van de opbrengst.

Agroanaliz LLC meldde dat de meest reële bedreiging voor uien een gebrek aan oogst in kwantitatieve zin is, aangezien de ontwikkeling van de planten als gevolg van de verwelking van de toppen wordt vertraagd. Deskundigen zien echter nog geen problemen wat de kwaliteit voor opslag betreft.

Zoals gemeld op fruit-ukraine.org vestigden de telers de aandacht op de huidige groothandelsprijzen in hun regio. Voor producten van hoge kwaliteit kondigen handelaren een prijs tot € 0,09/kg aan. Tegelijkertijd is er veel aanbod van uien van gemiddelde kwaliteit, die worden afgezet voor € 0,08/kg. Ondermaatse uien worden aangeboden voor groothandelsprijzen van € 0,03/kg.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven