"Evaluatie van de sociaal-economische gevolgen van de klimaatverandering in België"

Klimaatverandering in België bedreigt productie bier en frites

Volgens een rapport in opdracht van de Nationale Klimaatcommissie zou de productie van twee Belgische iconische producten, bier en frites, ernstig kunnen worden getroffen door de klimaatverandering.

De Commissie heeft een rapport uitgebracht met de titel "Evaluatie van de sociaaleconomische gevolgen van de klimaatverandering in België". Hierin worden voorspellingen gedaan over de gevolgen van de klimaatverandering en het effect op verschillende economische sectoren.

The Brussels Times citeert uit het rapport: "De laatste jaren heeft België aanhoudend milde winters, terugkerende droogteperiodes en een opeenvolging van warme zomers gekend, met als hoogtepunt de ongekende temperatuurextremen die in de zomer van 2019 werden opgetekend. Deze fenomenen hebben onder meer al invloed gehad op de landbouwopbrengst, de sterftecijfers en het verlies aan arbeidsproductiviteit."

Een combinatie van droogte en hittegolf leidde in 2018 tot een verlies van 31% van de aardappelteelt in Vlaanderen, die het grootste deel van de productie van het land voor zijn rekening neemt, evenals 13% van de suikerbieten en 10% van de granen. En het zou nog erger kunnen worden.

België is een van de grootste exporteurs van voorgekookte en diepgevroren aardappelproducten ter wereld en exporteert naar 150 landen. Droogte is de grootste zorg: de droogte van 2018 leidde tot prijsstijgingen van 23%.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven