Appelteelt neemt af in Indiase Himachal - telers richten zich op granaatappelen

In de loop der jaren zijn telers in het Indiase Himachal Pradesh gaan inzien dat de appelteelt steeds meer problemen oplevert. Specialisten schrijven deze problemen toe aan klimaatveranderingen en sporen telers aan om andere gewassen zoals pruimen, perziken en granaatappelen te gaan telen.

Klimatologische veranderingen hebben volgens de specialisten invloed op het creëren van aanzienlijke tuinbouwopbrengsten in de Indiase Himalaya-regio.

Over het algemeen worden Royal Delicious appelen geteeld die 800 tot 1.200 koeluren nodig hebben. Enorme temperatuurstijgingen in het voorjaar en gematigde stijgingen tijdens het zomer- en winterseizoen hebben de lokale koeluren doen afnemen.

Een onderzoek onder leiding van het College van Basiswetenschappen in Palampur heeft uitgewezen dat ongeveer 63% van de telers in Banjar naast de appelteelt zijn overgestapt op oogstrotatie van o.a. peer, kiwi, granaatappel, kaki en verschillende groenten.

Appelschurft is na vier decennia terug in Himachal
Bovendien worden de appeltelers in Himachal Pradesh geconfronteerd met schurft, waardoor de staat na bijna vier decennia weer getroffen is. Het is schadelijk voor de teelt van dit jaar en veroorzaakt prijsstijgingen.

Bron: krishijagran.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven