Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nejdat Sin: "We verwachten een succesvoller seizoen dan vorig jaar"

Geen Turkse exportrestricties voor citrus

In de eerste acht maanden van 2020 werd er vanuit Turkije 666.000 ton fruit, met name citrus, geëxporteerd naar buitenlandse markten, vertelt Nejdat Sin van de Mediterranean Fresh Fruit and Vegetable Exporters Association. Dit leidde tot een omzet van €288 mln in buitenlandse valuta.

Sin: "Er zijn momenteel geen Turkse exportbeperkingen voor citrus. Tijdens onze vergaderingen met ambtenaren van het ministerie kregen we de indruk dat er ook in de komende periode geen beperkingen voor de citrusexport zullen worden opgelegd. We verwachten dat het een succesvoller seizoen zal zijn dan vorig jaar." 

Meeste citrus gaat naar Rusland
"We bereikten een exportstijging van 32% voor citrus tot augustus ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. We hebben de meeste citrus naar Rusland geëxporteerd met een waarde van €101 mln. Oekraïne is onze tweede exportbestemming met €28 mln en Irak komt op de derde plaats met €27 mln.

"Italië kwam op de eerste plaats met een stijging van 539% en een waarde van €3 mln in de citrusexport. Dit land werd gevolgd door Wit-Rusland met een stijging van 212% en een waarde van € 3,4 mln en Polen met een stijging van 197% en € 15 mln.

Bron: tekdeeps.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven