fruitexport verstoord

Chileense vrachtwagenstaking na een week ten einde

Een staking van Chileense vrachtwagenchauffeurs treft de export van fruit, zalm, vlees en wijn van de Zuid-Amerikaanse voedselproducent naar de Verenigde Staten, Europa en Azië. Door de stilstand van een week is er een havenachterstand ontstaan, waardoor het risico van voedselprijspieken en brandstoftekorten in sommige regio's toe zal nemen.

Carlos Mondaca, een woordvoerder van de haven van San Antonio, zei dat er bijna geen exportzendingen meer vertrekken zoals gepland. "Er is praktisch geen Chileense lading die kan vertrekken."

ASOEX, de Chileense vereniging van fruitexporteurs, zei dat het zes schepen had die deze week naar de Verenigde Staten, Europa en Hong Kong moesten vertrekken met een lading kiwi, appelen, peren en citrus, maar het had moeite om de producten naar de haven te brengen.

De staking begon vorige week donderdag toen de Confederation of Chilean Cargo Transport, een van de drie truckersconfederaties, protesteerde tegen het toenemende aantal gewelddadige aanvallen op truckers in het zuid-centrale gebied van Araucania en de trage veiligheidshervormingen door de overheid.

Inmiddels is de staking ten einde gekomen nadat de regering hen een betere veiligheid had beloofd

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven