Zoektocht naar mededader loopt nog

Man gearresteerd in Spanje voor diefstal van 700 kilo mango's

De politie-eenheid Guardia Civil van het Spaanse Almuñécar heeft een inwoner van het dorp gearresteerd en voorgeleid voor de vermeende diefstal van 700 kilo mango's op een teeltbedrijf in deze gemeente aan de kust van Granada op zondag 23 augustus.

De politie-eenheid werd verwittigd door een bewakingsagent op het teeltbedrijf, die meldde dat hij twee mensen fruit zag stelen. Door het snelle ingrijpen van de bewaker en de Guardia Civil kon een van de twee dieven worden opgepakt terwijl hij op de vlucht sloeg.

De arrestant werd overgebracht naar het kantoor van de Guardia Civil in Almuñécar, waar de eigenaar van het teeltbedrijf aangifte kwam doen van een diefstal van ongeveer 700 kilo fruit en de beschadiging van 15 bomen. De zoektocht naar de andere dader van het misdrijf gaat nog verder.

Deze succesvolle actie toont nog maar eens het belang aan van een vlotte samenwerking tussen de Guardia Civil en de privé-bewakingsagenten op teeltbedrijven. De goede verstandhouding en communicatie met de politie-eenheid en meer bepaald met de ROCA-teams, speciaal in het leven geroepen om de veiligheid van en op de teeltbedrijven te vergroten, blijven hun vruchten afwerpen.

Bron: granadadigital.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven