Er zit geen schot in de Brexit-onderhandelingen

Boris Johnson aangespoord om vaart te zetten achter onderhandelingen met de EU

Na de zevende onderhandelingsronde tussen het VK en de EU, die op vrijdag werd afgesloten, lijken beide partijen nog ver verwijderd te zijn van het sluiten van een vrijhandelsakkoord voor de afgesproken deadline. Economen zeggen zich steeds grotere zorgen te maken dat het VK een grote economisch klap zal krijgen als het er voor het einde van de overgangsperiode niet in slaagt een akkoord te bereiken. 

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar van de EU, zei 'teleurgesteld' en 'bezorgd' te zijn dat er geen vooruitgang is geboekt tijdens de besprekingen. Hij gaf ook aan verrast te zijn door het feit dat het VK weigert meer vaart te zetten achter de onderhandelingen over cruciale onderwerpen. 

"Ik kreeg deze week te vaak de indruk dat er meer achteruitgang dan vooruitgang werd geboekt," aldus Barnier. 

David Frost, die de onderhandelingen voor de Britten voert, liet eveneens weten dat er weinig schot in het overleg zit maar gaf aan dat het bereiken van een akkoord nog altijd tot de mogelijkheden behoort maar dat dit beslist niet makkelijk zal worden.

Volgens een artikel op businessinsider.nl blijven de twee partijen het oneens over de rechten van Europese vissers na de Brexit en de eis van de EU dat het VK zich aan de regels voor een gelijk speelveld houdt om te voorkomen dat Britse bedrijven Europese bedrijven na de Brexit ondermijnen.

Beide onderhandelingsteams zullen hun formele besprekingen in de week van 7 september voortzetten. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven